Diner/ Lunch

Geroosterde aubergine met yoghurt & tonijnsalade

Geroosterde aubergine met Griekse yoghurt, ik ben grote fan. Met een verse homemade tonijnsalade en gegrilde kikkererwten erbij, maakt dit gerecht helemaal af!

Meestal serveer ik altijd de geroosterde aubergine met een tahin dressing. Maar deze met Griekse yoghurt en de tonijn salade is echt OVERheerlijk. Een perfect lichte avondmaal of kan je zelfs koud meenemen naar je werk als lunch. Het is eens iets anders dan altijd die ‘boterhammekes’ 😉

En zeg nu zelf, dit is toch wel wat zomer op je bord hé!

Geroosterde aubergine met yoghurt & tonijnsalade

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 50 min

Ingredients

  • - 1 aubergine
  • - 4 el Griekse yoghurt
  • - 1 handje groene sla
  • - 1 sjalotje of lente ui
  • - 120 gram tonijn (in eigen nat)
  • - 2 tl mosterd
  • - 60 gram uitgelekte kikkererwten
  • - 1 tomaat
  • - Olijfolie
  • - Peper, zout, sumak kruiden
  • - Verse bieslook

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 190graden. Snij de aubergine in de lengte in twee en maak met een mes enkele sneetjes in de aubergine.

2

Leg ze op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en kruid met peper, zeezout en sumak kruiden.

3

Zet een 30/40 tal minuutjes in de oven.

4

Ondertussen maak je de gezonde tonijn salade. Neem een kommetje, doe hierin 120 gram tonijn, fijn gesneden sjalot of lente ui, 2 tl mosterd, 2 el Griekse yoghurt en kruid met verse bieslook, peper en zout. Meng alles goed door elkaar. Zet even opzij.

5

Laat 60 gram kikkererwten uit lekken en leg ze de laatste 20 minuten bij de aubergine op de bakplaat. Besprenkel wat met paprika kruiden en zout.

6

Deze mogen nu de laatste 20 minuten in de oven.

7

Serveer de aubergine met wat Griekse yoghurt erover, tonijnsalade, groene sla, wat blokjes tomaat en de gegrilde kikkererwten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply