Diner

Pita met kippengyros & gegrilde aubergine

Een gezonde en lichte versie van een pitabroodje!

Het feit dat we een gezonde variant kunnen klaar maken op de traditionele pita, is toch alleen maar goed nieuws! Zo eet je comfort food maar die wel gezond is, perfect toch!? Een lekkere hap voor een doordeweekse dag! Ideaal voor jong en oud! Trust me! Kids LOVE it! 😉

Kippengyros is super lekker en kan je vaak vinden in de supermarkt of slagerij. Ik haal de mijne meestal bij de Renmans of Albert Heijn. Als je pita broodjes koopt, ga altijd voor de volkoren of spelt versie. Deze koop ik meestal in de Delaize, Bioshop of Albert Heijn. Meestal zijn ze verpakt per 6. Ik vries de andere gewoon per 1 in. Zo kan ik er telkens eentje uit halen als ik eens zin heb in een pita als lunch 🙂 .

Pita met kippengyros & gegrilde aubergine

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 45 min

Ingredients

  • - 1 spelt (of volkoren) pita broodje
  • - 120 gram kippengyros (of kippengehakt)
  • - 1 aubergine
  • - 100 gram courgette
  • - 1 handje koriander
  • - 1 tomaat
  • - Kruiden: zwarte peper, paprika, sumac, fijn zeezout en Provençaalse kruiden

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Maak het pita broodje klaar volgens de instructies op de verpakking. Meestal steek ik ze in de oven.

3

Snij de aubergine in de lengte in sneetjes (zorg dat ze even dik zijn). Leg ze tussen wat keukenpapier en duw met een bord of met je handen het vocht eruit. Snij de courgette in schijfjes.

4

Leg de aubergine en courgette op bakpapier naast elkaar. Besprenkel met wat olijfolie. Kruid met zwarte peper, paprika, sumac, zeezout en wat Provençaalse kruiden. Zet 20 minuten in de oven op 200 graden.

5

Ondertussen neem je de kippengyros en bak in wat olie aan in de pan.

6

Snij een tomaat in kleine blokjes.

7

Begin maar te vullen. Snij de pita open, vul met het kippenvlees. Leg de gegrilde aubergine en courgette 'on te side'. Besprenkel met de gesneden tomaat en wat fijn zeezout.

Notes

Wil je nog een lekker sausje erbij? Meng wat yoghurt met verse bieslook, 1/2 teentje look, peper en zout. Doe dit over je pita! Yummm!!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply