Ik hou van avocado. Gewoon puur met wat grof zeezout, peper en limoensap. Een avocado dip is een kommetje vol gezonde vetten. Ik combineer dit hier met gegrilde pastinaakfrietjes. Pastinaak is vaak een vergeten groente, maar deze wortel heeft echt een zoete smaak. Ideaal voor in je soep, om puree van te maken of zoals hier: FRIETJES! Ze zitten vol met vezels! Ik laat de schil eraan, snij ze gewoon in frietjes, leg ze op de bakplaat met flink wat grof zeezout, peper en wat olijfolie.
Geloof me, de combinatie is echt heerlijk. Als lunch of als een aperitief hapje! Je bent lang verzadigd, je hebt goede vetten binnen (want geloof me je lichaam heeft vet nodig!) en het is super LEKKAHH!!
Snij de pastinaken in frietjes, leg op een bakplaat, giet er wat olijfolie over en kruid met grof zeezout, zwarte peper & Provençaalse kruiden. Zet in een voorverwarmde oven op 210 graden. Ongeveer 20-30 minuten, totdat ze goudbruin zijn en lichtjes knapperig. Ondertussen maak je de avocado dip. Echt easy! Neem een kommetje, doe hierin het avocadovlees. Plet met een vork, kruid met peper, zout, pili pili, korianderpoeder en klein teentje geperste look. Doe er wat limoensap bij. Meng alles goed door elkaar. Snij een stukje komkommer in kleine blokjes en doe dit bij de avocado dip. Serveer in een paar mooie schaaltjes, en het dippen met de pastinaakfrietjes kan beginnen 😉Pastinaak frietjes met avocadodip
Print Recipe
Ingredients
Instructions
No Comments