Knabbels

Gevulde paprika cups

Sinds ik bezig ben met mijn foodblog, bedenk ik constant nieuwe receptjes. Ook vaak in thema.. Dus nu komen de kerstdagen en het nieuwe jaar eraan. Dus dat wil zeggen Party Food! Ik ben er gek op, december is een maand vol lekker eten! Receptjes die verrassen, niet moeilijk zijn en vooral die jouw en je familie/vrienden zullen smaken.

Gepimpte puntpaprika’s

Mijn tweede hapje van de week is deels een ovenhapje. Gevulde paprika cups. YUMMIE!! In plaats van grote paprika’s op te vullen, ga je nu werken met stukjes rode punt paprika. Deze verteren gemakkelijker dan gewone paprika’s en zijn zoet van smaak. Dus wie hier last van heeft, kan deze eens proberen. Enig aandachtspuntje hier is dat je de paprika’s niet te lang in de oven mag laten, dat ze niet te zacht worden. Dit hapje is niet zo veel werk, ziet er lekker uit en smaakt overheerlijk. En het geeft kleur aan je feesttafel.

Gevulde paprika cups

Print Recipe
Serves: 12 hapjes Cooking Time: 25 min

Ingredients

  • - 200 gram kalfsgehakt
  • - 2 rode puntpaprika's
  • - 2 stengels prei (witte van het prei)
  • - 2 eetlepels ricotta kaas
  • - Kruiden: peper en zout, kurkuma
  • - Handje verse peterselie
  • - 2 eetlepels hummus (als afwerking)
  • - Olijfolie/kokosolie om te bakken

Instructions

1

Snij de puntpaprika's in twee, en haal de pitjes eruit. Snij in stukjes (zorg dat ze nog breed genoeg zijn, dat je ze nog kunt beleggen).

2

Daarna leg je ze op de bakplaat, en stop ze 15 min in een voorverwarmde oven op 200 graden.

3

Ondertussen bak je het gehakt in wat olijfolie/kokosolie.

4

Doe de gesneden prei erbij. En bak dit samen met het gehakt.

5

Als alles gaar is, doe je je ricotta erbij en je kruiden (peper en zout, kurkuma, verse peterselie).

6

Haal je paprika's uit de oven, en leg ze op een mooi bordje.

7

Begin te dresseren: doe wat van het gehakt mengsel op een paprika stukje. Werk af met hummus en wat verse peterselie.

Notes

Dit is een lekker, gezond en vullend hapje! Heerlijk! Wat ook leuk is, en wat je soms kan vinden met de feestdagen is zo van die kleine paprika's. Die kan je in twee snijden, en eerst verwarmen in de oven en opvullen met je gehakt en de hummus.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply