Voor iedereen die gek is op een lekkere tomatensaus.. is deze tomatendip iets voor jullie. Deze past echt overal bij!
Zin om dit gerecht als een hoofdmaaltijd te voorzien? Voeg er gerust wat gehaktballetjes aan toe of wat falafel! Dit past er fantastisch goed bij! Wil je dit als hapje voorzien, serveer er wat vers pitabrood of zelfgesneden donker roggebrood bij. Wat olijven en zongedroogde tomaten. En je apero plankje krijgt direct een zuiderse toets!
Meer zin in een vegetarische versie? Laat de parmaham dan weg!
Hak de ui en look fijn. Stoof in een pannetje met wat olijfolie. Snij nu de verse tomaten in fijne blokjes, deze mogen samen met de tomatenpuree en tomatenblokjes bij het ui mengsel. Kruid met pili pili, zeezout, peper en oregano. Laat op een klein vuurtje sudderen. Rooster ondertussen de pijnboompitten, venkelzaadjes & 5 sneetjes parmaham in een grill pan of in de oven (200 graden) totdat ze een goudbruine kleur hebben. Dit mag allemaal bij het tomatenmengsel (hou nog klein beetje over om af te werken). Meng alles goed door elkaar. Strooi het restje van de parmaham, pijnboompitten en zaadjes erover. Laat even afkoelen. Serveer lauw of koud met wat brood of crackers.Tomatendip met venkelzaadjes en pijnboompitjes
Print Recipe
Ingredients
Instructions
No Comments