Diner/ Lunch

Zoete aardappel schotel met kikkererwten, koriander & tahin dressing

Deze zoete aardappel schotel is echt super lekker! Hoogtepunt aan dit gerecht, voor mij dan, is de tahin dressing. Tahin is een pasta van sesamzaad. Dit wordt meestal bereid met citroen- of limoensap, wat look, peper en zout. Simpel om te maken, maar een dressing met zoveel smaak.

Ik ben alvast GROTE FAN! Ik zag dit gerecht op een foto op instagram bij ‘Powerfoodies van Rens Kroes’. Mmmm, zoete aardappel en kikkererwten!! Met koriander en sesampasta (tahin), dat is helemaal mijn ding! Dus meng deze ingrediënten samen, en je hebt een perfecte side dish! Zo lekker met een stukje kip, falafel of een een papillot met vis uit de oven.  Maar ik eet het ook graag zo met een fris slaatje erbij. Een fantastisch vegetarisch bordje. Perfect als lunch of lichte avondmaal.

Zoete aardappel schotel met kikkererwten, koriander & tahin dressing

Print Recipe
Serves: 2 personen Cooking Time: 35 min

Ingredients

  • - 1 blik/bokaal kikkererwten
  • - 2 zoete aardappelen
  • - Peper en zout
  • - 1 el oregano
  • - Olijfolie
  • - 1 handje rozemarijn
  • - 1 el paprikakruiden
  • - 2 volle handjes koriander
  • Tahin dressing:
  • - 2 tl tahin
  • - 100 ml olijfolie
  • - Peper en zout
  • - 1 teentje look
  • - 1 tl komijn
  • - Sap van 1 citroen

Instructions

1

Verwarm je oven voor op 180 graden.

2

Schil 2 zoete aardappelen, en snij ze in kleine blokjes.

3

Neem een bakplaat, leg er bakpapier op en leg de zoete aardappel blokjes erop.

4

Laat het vocht van de kikkererwten uit je bokaal lekken, spoel de kikkererwten af en leg ze ook op de bakplaat.

5

Verdeel ze over de volledige plaat, kruid met peper, zout, paprikakruiden, verse rozemarijn, oregano en giet er wat olijfolie over.

6

Zet het in de oven voor een 20 tal minuutjes.

7

Ondertussen maak je de dressing:

8

Neem je keukenmachine: doe er 100 ml olijfolie, 1 teentje look, 2 theelepels tahin, peper, zout, sap van 1 citroen in.

9

Mix dit fijn, proef en kruid eventueel bij. Deze dressing is echt overheerlijk!!

10

Snij de koriander fijn.

11

Als de zoete aardappel zacht is, haal de bakplaat uit de oven en doe het in een mooie schaal.

12

Werk af met de fijngesneden koriander & wat koriander blaadjes. Serveer met de lekkere TAHIN DRESSING. Doe dit in een mooi doorzichtig potje, of giet er al wat over. Aan jouw de keuze. Smakelijk.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply