Diner

Curry Bloemkoolrijst schotel met kip

Minder koolhydraten, meer groenten. In dit gerecht gebruik je bloemkool in plaats van rijst. Bloemkoolrijst dus 🙂 Snel klaar, lekker pikant & heerlijk van smaak!

Het is wel leuk om als avondmaal een receptje te hebben dat niet zo zwaar op de maag valt. Zoals courgetti, pasta vervangt, kan bloemkool, rijst vervangen. En daar kun je dus ook een heerlijke curry & kip aan toevoegen.

Kies de groenten die je graag lust, je hoeft dit recept niet letterlijk te volgen. Ik maak het ook telkens anders klaar, naargelang wat ik in huis heb. Zoals deze keer met prei. Wortelen, selder, zoete aardappel, courgette, aubergine, paprika, .. alles kan. Voor een frisse toets kan je ook op het laatste een appeltje aan toe voegen. Snij het in kleine stukjes, en stoof het even mee.

Met dit gerecht kan er niets misgaan! Dus gewoon proberen 🙂

Curry Bloemkoolrijst schotel met kip

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • - 100 gram bloemkool
  • - 1 kipfilet
  • - 2 prei stengels
  • - 6 kerstomaten
  • - 1 lente ui
  • - 1 handje verse koriander
  • - 1 tl kippenkruiden
  • - 2 el curry kruiden
  • - 1 el kurkuma
  • - Peper en zout
  • - 1 handje ongezouten pindanootjes
  • - Olijfolie om in te bakken

Instructions

1

Neem je keukenmachine, en mix je bloemkool fijn tot rijst.

2

Snij je kip in kleine stukjes, kruid met kippenkruiden en bak in olijfolie.

3

Ondertussen snij je de prei en de lente ui in fijne ringetjes. Stoof deze samen met je bloemkoolrijst in olijfolie.

4

Kruide met de currykruiden, kurkuma, peper, zout en de verse koriander.

5

Laat dit eventjes om een laag vuurtje stoven.

6

Voeg nu je kip eraan toe, en meng dit goed door elkaar. Laat dit nog 1 minuutje op staan.

7

Halveer je kerstomaten, en snij wat koriander fijn. Werk hier mee af, en strooi er nog wat pindanootjes over.

8

Smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply