Diner

Zalm met een notenkorstje & bruine volkoren rijst met erwtjes

Zalm is een vettige vis, maar vol met goede vetten, vitaminen én mineralen. Allemaal voedingsstoffen dat jouw lichaam goed kan gebruiken. Ik had al eerder gezegd dat ik vaker vis op het menu moet zetten. Dus ik probeer nu elke week een ‘visdag’ in te plannen.

Krokant korstje

Dit is een receptje: snel, gezond en lekker. En met het notenkorstje geeft dit je zalm zo een lekkere krokante toets. Fris, maar toch weer wat pikant. Fris door de citroen, en pikant door de pili pili. Ideaal als avondeten of als er vrienden of familie komen eten. Dit gerecht brengt kleur op je bord. Geniet!

Zalm met een notenkorstje & bruine volkoren rijst met erwtjes

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 40 min

Ingredients

  • - 1 zalmfilet
  • - 30 gram volkoren rijst
  • - 50 gram doperwten (diepvries)
  • - 6 zwarte olijven
  • - Handje cashewnoten
  • - 1 theelepel olijfolie
  • - koriander, peper en zout, pili pili
  • - 1 theelepel citroensap

Instructions

1

Neem een ovenschaal, leg je verse zalmfilet erin. Giet er wat olijfolie over, kruid met peper en zout.

2

Daarna plet je de cashewnoten, samen met de fijngesneden koriander, snuifje pili pili en 1 theelepel olijfolie en citroensap.

3

Meng dit goed door elkaar. Dit is je notenkorstje. Bedek je zalm hiermee.

4

Stop nu je ovenschaal in een voorverwarmde oven op 180 graden. Ongeveer 20 minuten.

5

Ondertussen zet je ook een pot met kokend water op, en laat je rijst koken. Ik doe daar direct de doperwten bij.

6

Die komen toch uit de diepvries en die mogen meekoken.

7

Als de rijst gaar is, dan giet je het water af. Meng de rijst, doperwten, en fijngesneden olijven door elkaar met peper, zout en theelepeltje olijfolie.

8

Dresseer je bordje, mmmmm zoooo lekker.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply