Dessertjes/ Ontbijt

Granola taartjes met verse kaas & fruit topping

Fris en zoet van smaak, maar toch met een beetje crunch, dat zijn deze granola taartjes zeker en vast!

Ik kreeg vorige week een super leuk geschenkje van de madammen van ‘I just love breakfast’. Gewoon om me te bedanken dat ik af en toe eens een leuke foto post op mijn instagram pagina. Leuk toch?! Super lief. Deze bio granola is voor mij persoonlijk de lekkerste! Heerlijk krokant, licht, niet te zoet & zoveel smaak. Ze hebben verschillende soorten granola, kijk gerust eens op hun webshop of bij hun verkooppunten. Mijn favoriet: PECAN/AMANDEL (NATALIE’S FAVORIET) 🙂

Ik dacht natuurlijk direct hier moet ik toch iets speciaals mee doen, en ik wilde deze granola taartjes al lang eens maken. En waarom niet met deze overheerlijke granola? Dus ging ik aan de slag. Deze schaaltjes zijn super lekker als ontbijt, tussendoortje of als dessertje. Je kan er allerlei soorten fruit als topping kiezen. Hier ben je helemaal vrij in. Duw het deeg in enkele kleine taartvormpjes, even bakken, afkoelen, opvullen en Voila… Klaar! OVERHEERLIJKE ONTBIJTTAARTJES.

Deze taartjes zijn makkelijk om te maken en het resultaat is zo feestelijk en leuk! Ik ben zot op granola en daarom zijn deze ontbijttaartje ook zo lekker en ja hoor, dit is een gezond en easy recept!

 

Granola taartjes met verse kaas & fruit topping

Print Recipe
Serves: 3 taartjes Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • Voor de granola schaaltjes:
  • - 1 banaan
  • - 150 gram granola
  • - 2 tl honing
  • - 1 tl zonnebloemolie
  • Voor de vulling:
  • - Magere verse kaas (ik gebruikte voor de 3 taartjes 200 gram)
  • - Fruit én zaadjes naar keuze (wat jij graag lust)

Instructions

1

Plet je banaan en meng dit met de granola, honing en zonnebloemolie.

2

Verwarm je oven op 180 graden.

3

Neem je taartvormen, leg er stukjes bakpapier in (snij kleine stukken met je schaar). Druk het deeg in de vormpjes. Maak er een schaaltje van.

4

Bak de granola taartjes een 20 tal minuten, tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. De taartjes blijven delicaat dus wees er voorzichtig mee.

5

Vul dan een granola schaaltje met verse kaas en fruit naar jouw keuze. Werk af met wat munt on top, lekker fris.

Notes

TIP: Deze granola schaaltjes kan je perfect al op voorhand maken.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply