Dessertjes/ Gezonde baksels

Carrot cake met citroen frosting

Dit is echt het perfecte recept van een heerlijke CARROT CAKE of WORTEL TAART met een romige citroen frosting. Heerlijk deze taart met gezonde worteltjes en een lekkere cream topping. Deze topping is onmisbaar bij deze worteltaart. Normaal is een ‘carrot cake’ niet zo gezond en zit er veel suiker en roomboter in. Maar ik heb hem proberen wat gezonder te maken. En persoonlijk, is dit goed gelukt. Heb je de komende dagen visite? Probeer hem dan eens uit. Het lijkt veel werk (omdat er veel ingredienten in de lijst staan), maar het werk valt héél goed mee, en je zal het je niet beklagen! Geloof me! Ik heb er nog wat walnoten aan toegevoegd, voor dat ietsje meer ‘bite’, maar lust je dit niet graag, kan je er perfect andere nootjes aan toe voegen, of helemaal geen. En nu GENIETEN!

 

Carrot cake met citroen frosting

Print Recipe
Serves: 1 taart Cooking Time: 1uur 15 min

Ingredients

  • - 150 gram speltmeel
  • - 80 gram boekweitmeel
  • - 2 rijpe bananen
  • - 3 eieren
  • - 150 gram appelmoes
  • - 150 gram magere kaas of yoghurt
  • - 80 gram ahornsiroop
  • - 70 gram kokosrasp
  • - 250 gram geraspte wortel
  • - 10 gram bakpoeder
  • - 2 el kaneelpoeder
  • - Snuifje zout
  • - 2 el vanille extract
  • - 80 gram gehakte walnoten
  • - 90 gram rozijnen (eerst laten weken in warm kokend water)
  • - sap van 1 citroen
  • Frosting (laagje op de taart):
  • - 2 pakjes philadelphia light natuur (magere roomkaas)
  • - 4 el agave siroop (of honing of ahornsiroop)
  • - 2 el stevia
  • - Rasp van 1 citroen
  • - 1 el vanille aroma
  • Versiering: paar walnoten en wat citroen rasp

Instructions

1

Verwarm de oven op 170 graden.

2

Rasp je citroen, en hou het rasp apart (voor de frosting).

3

Neem een grote kom, en kluts hier je eieren, ahorn siroop, bananen, citroensap, appelmoes, vanille extract en de magere kaas erin. Zorg dat dit een glad mengsel wordt.

4

Meng in een andere beslagkom het speltmeel, boekweitmeel, bakpoeder, kaneel, kokosrasp en snuifje zout.

5

Daarna doe je het droog beslag door het natte beslag mengsel en mix dit met een handmixer/klopper goed door elkaar. Zorg dat het lekker luchtig wordt.

6

Neem je keuken mixer, mix je geraspte wortelen (ik neem altijd een voorgemaakte zak) tot een fijne massa. Doe dit bij het beslag.

7

Spoel je mixer uit, en doe nu je walnoten erin en mix dit heel kort. Je kan dit perfect ook zelf fijn hakken, maar ik ben daar geen 'krak' in 😉 . Deze walnoten mogen ook bij het deeg. Meng alles goed door elkaar.

8

Giet je rozijnen af, deze mogen ook bij het beslag. Neem een taartvorm/springvorm. Vet dit in met kokosolie of olijfolie, giet je deeg erin. Laat de taart ongeveer 50 minuten goudbruin worden in de oven. Met een prikker controleren of je taart gaar is.

9

Ondertussen maak je de frosting. Neem een kom, mix alle ingrediënten met een mixer tot het luchtig is. Proef eens, als je het nog zoeter wil, doe er nog wat extra agave siroop bij. Zet dit in de koelkast.

10

Als je taart klaar is, haal hem uit je oven (laat hem niet zitten want dan bakt hij verder en wordt hij te droog). Laat hem afkoelen.

11

Smeer nu de lemon frosting erop, werk af met wat walnoten en wat citroenrasp.

Notes

Je kan hem perfect een aantal dagen in de koelkast bewaren.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply