Gezonde baksels/ Ontbijt

Kwarkbroodjes met appeltjes & rozijnen

Dit receptje heb ik van een TOP madam uit Nederland: Tamara van ‘Salt and Orange’. Ze maakt de lekkerste dingen en heeft de prachtigste foto’s 🙂 , en dit recept ‘haar kwarkbroodjes’ vond ik zo leuk dat ik besloot om dit ook eens te maken. Zij maakte het met bosbessen. Maar ik had nog zoveel appeltjes over, dat ik lekkere ‘kwarkbroodjes met appeltjes en rozijnen’ besloot te maken. Een fantastische combinatie! Geloof me..

In Nederland zeggen ze ‘kwark’ tegen onze ‘platte kaas’. Ik eet dit liever dan yoghurt. Ik vind het voller van smaak, en vult bij mij sneller. Ik eet het vaak als ontbijt met fruit erbij. Maar waarom eens niet in een bereiding stoppen? Met speltmeel en appeltjes gecombineerd. I love it! 😉 Dus proberen maar, en geloof me deze broodjes zijn om van te smullen. Heerlijk met de warme appeltjes en rozijnen. Een fantastisch én gezonde vervanger van je ‘boterkoek met rozijnen’ de zondag ochtend 🙂 .

Tamara van ‘Salt and Orange’ zeker volgen op Instagram!!!!

Kwarkbroodjes met appeltjes & rozijnen

Print Recipe
Serves: 6 broodjes Cooking Time: 40 min

Ingredients

  • - 5 kleine appeltjes (of 3 grote)
  • - 200 gram speltmeel (boekweitmeel)
  • - 250 gram magere platte kaas (kwark)
  • - snuifje zout
  • - 1 zakje bakpoeder
  • - 2 handjes rozijnen
  • - Snuifje kaneel bovenop de broodjes

Instructions

1

Schil je appeltjes en snij ze in kleine stukjes.

2

Ondertussen meng je het spelt meel met je platte kaas en je zakje bakpoeder. Mix dit goed door elkaar. Voeg er een snuifje zout eraan toe.

3

Doe nu je appeltjes en rozijnen bij het deegmengsel.

4

Schep nu kleine hoopjes op een bakplaat met bakpapier.

5

Zet nu ongeveer 35 minuutjes in een voorverwarmde oven op 180 graden. Tot ze een mooie bruine kleur hebben.

6

Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Notes

Dankjewel lieve Tamara voor het leuk receptje! ( saltandorange.nl )

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply