Diner

Groenten met groene curry & kip

Juist een heerlijk reis gehad naar het zonnige IBIZA. We hebben genoten! Een prachtig eiland: vol groen, lekker eten, fantastische plekjes, lieve mensen, top adresjes, zon, zee, strand, leuke baaikes, … Noem maar op. Ik maak deze week nog een blogpost over mijn favoriete eet- & drink adresjes. 🙂

Deze curry schotel met kip is echt zooo lekker, een beetje pittig én heerlijk gezond. Een perfect healthy alternatief voor de ‘kip curry met rijst’  😉 . De magische ingrediënten van dit gerecht: de kurkuma kruiden én de groene curry. De oosterse keuken is al altijd één van mijn favorieten geweest. Ze kunnen zo heerlijk en puur koken. Heerlijke kruiden en altijd zo’n kleurrijke gerechten. Mijn passie is stilaan gegroeid voor de wereldkeuken. Daarom wil ik dit gerechtje zeker met jullie delen. Gewoon de  pure ingrediënten zoals groenten en kip samengevoegd, met enorm veel smaak. Héél licht verteerbaar, maar ooohh zoooo YUMMIE! Hier mis ik persoonlijk geen rijst of saus bij. Probeer het maar, OVERheerlijk!

Smakelijk én geniet van wat je eet!

 

Groenten met groene curry & kip

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • - 1 kipfilet (120 gram)
  • - 2 handjes jonge spinazieblaadjes
  • - 1 rode ui
  • - 1 pijpajuin
  • - 1/2 courgette
  • - 1 rode paprika
  • - 1 stengel prei
  • - Olijfolie
  • - 1 el groene currypasta
  • - 1 tl kurkuma
  • - 1 tl oregano, snuifje cayennepeper
  • - Peper en zout
  • - 1 el sesamzaadjes

Instructions

1

Verwarm de oven op 180 graden.

2

Snij je kip in blokjes, kruid met wat kippenkruiden en bak lichtjes aan.

3

Neem je paprika, snij hem in twee en haal de pitjes eruit. Snij in fijne partjes en leg deze op een bakplaat. Giet er wat olijfolie over. Kruid met peper, zout en wat oregano. Zet dit in een voorverwarmde oven voor een 20 tal minuutjes.

4

Doe in een grote wokpan olijfolie, snij je rode ui in ringen en de pijpajuin in kleine stukjes. Stoof dit lichtjes aan.

5

Snij je prei en courgette in rondjes, doe dit bij het uimengsel. Laat dit wat aanstoven.

6

Daarna mag de spinazie erbij, en kruid met peper & zout. Doe je currypasta erbij én roer alles goed door elkaar.

7

Laat 5 minuten op een laag vuurtje stoven. Spatel er af en toe eens goed door.

8

Proef.

9

Kruid bij met cayenne peper, oregano en kurkuma. De sesamzaadjes mogen er nu ook bij.

10

Neem een leuk bordje, schep dit mengsel erin. Haal de gegrilde paprika uit de oven, en schik deze er mooi op.

11

Werk af met wat sesamzaadjes en koriander. Smakelijk!

Notes

Wie wil kan hier wat rijst (volkoren bruine rijst of zilverrijst, 3 gram) bijvoegen en als je echt een sausje wil wat kokosmelk (1/2 blikje) eraan toevoegen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply