Gezonde baksels/ Knabbels

Zoete aardappel taart met feta en tomaat

Vanavond kan je terug genieten van deze hartige taart met zoete aardappel, feta en tomaat bij de kleding shop EVA_DEW in Nieuwpoort-Bad. Heerljik met een lekker glaasje erbij, en ondertussen wat shoppen. Maar je kan deze taart ook gewoon bij je thuis maken. Easy peasy, en gemakkelijk als je vrienden of familie komen eten. Of gewoon voor jezelf als een lichte lunch!

Deze taart is lekker in kleine blokjes bij de apéro. Of heerlijk met een slaatje & een heerlijke mosterd dressing als lunch of avondmaal. Je kan hem maken op voorhand, en wanneer je gasten er zijn, nog even opwarmen in je oven. Zoooo lekker! Gewoon genieten zonder schuldgevoel. Heerlijk!

Smakelijk!

Ga jij aan de slag met dit recept van de hartige taart? Dan zou ik dat leuk vinden als je dit deelt op social media! Tag mij in jouw bericht! SUPER!

 

Zoete aardappel taart met feta en tomaat

Print Recipe
Serves: 1 taart Cooking Time: 1uur

Ingredients

  • - 4000 gram zoete aardappel
  • - 100 gram speltmeel
  • - 50 gram boekweitmeel
  • - 1 el bakpoeder
  • - 2 tomaten
  • - 4 eieren
  • - 100 gram feta
  • - 50 gram geitenkaas
  • - snuifje pili pili
  • - 1 tl zout
  • - 2 rode uien
  • - 1 tl oregano
  • - 2 el balsamico azijn
  • - peper en zout
  • - 1 handje pompoenpitten, zonnebloempitten
  • - Olijfolie (om je bakvorm in te vetten en je ui te bakken)

Instructions

1

Verwarm je oven op 180 graden.

2

Breng een pot water aan de kook, schil je zoete aardappel, snij in grote stukken en kook deze gaar een 10 tal minuten. Tot dat ze zacht zijn en laat afkoelen.

3

Snij je uien in kleine ringen of stukjes en pers 1 teentje look. Neem een klein pannetje, en bak dit in wat olijfolie. Giet er wat balsamico azijn over (2 eetlepels) en laat paar minuutjes sudderen. Laat afkoelen.

4

Ondertussen weeg je de speltmeel en boekweitmeel af, en doe dit in een grote beslag kom. Meng hier je eieren door en het bakpoeder.

5

Meng dit goed door elkaar.

6

Snij je tomaten in kleine blokjes (doe wel de pitjes en het vocht eruit).

7

Neem nu een aparte kom, doe daarin je zoete aardappel, tomaat, feta, geitenkaas, en de kruiden (pili pili, oregano, peper, zout).

8

Neem nu een taartvorm (of een ander soort bakvorm), vet in met wat olijfolie, en giet het mengsel erin. Verspreid mooi over de volledige vorm.

9

Snij nog 1 paartje tomaat en stukje feta in klein stukjes/blokjes, en werk de taart af met deze blokjes in het midden. Strooi nog wat pompoen- en zonnebloempitten erover en zet in de oven.

10

Zet nu 40 minuten in de voorverwarmde oven.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply