Gezonde baksels

Zoete aardappel en pecannoten taart

Dit is een receptje uit het boek van Madam Bakster (The guilt-free bakery). Een tijdje geleden ging ik naar een voorstelling van haar boek & ik was meteen verkocht. Als een echte foodie, een hart voor gezonde voeding, maar ook iemand die héél graag eet, .. is dit boek perfect. Het heeft een eindje geduurd wanneer ik de tijd vond om eens een iets uit te proberen. Maar eindelijk de tijd gevonden. En natuurlijk kan dit niet ontbreken op mijn blog hé 🙂

Madam Bakster, Laura uit Gent, heeft een passie voor gezonde desserts. In haar boek toont ze dat ze nagerechten lekker en gezond kan maken. Ze tovert met ingrediënten waar je nog nooit van gehoord hebt, maar zo eenvoudig te gebruiken zijn… bv. avocado, kokosroom, kokosolie, …

Zoals de fantastische Laura Verhulst zegt: Een HEMELSE TAART. En dat is deze taart van pecannoten & zoete aardappel zeker en vast. Ik moest hem uit proberen. En stiekem ben ik wel een beetje trots ;). Hij is zo mooi geworden. Hier word ik gelukkig van. Als receptjes lukken én als ze dan nog eens lekker zijn ook. Sommige dingen heb ik wat aangepast omdat ik dit niet in huis had. Maar hij blijft ‘guilt free’, zonder suiker, boter, eieren, .. Volledig vegan en super YUMMIE!

Wil je ook deze heerlijke taart bakken? Hieronder vind je het receptje. Maar Madam Bakster heeft nog meer heerlijke receptjes in haar boek staan. Dus ga hem snel halen of koop hem online. #Bakboek

*Geen zin om zelf te bakken? Je kan iedere week genieten van stukjes ‘Madam Bakster taart’ bij Juliette in Nieuwpoort-Bad.

Bron: http://www.madambakster.be/

Zoete aardappel en pecannoten taart

Print Recipe
Serves: 1 taart Cooking Time: 30 min (opstijven 3 uur in de koelkast)

Ingredients

  • Bodem:
  • - 120 gram pecannoten
  • - 70 gram havermout
  • - 2 eetlepels agavesiroop
  • - 1 tl kaneelpoeder
  • - Snuifje zout
  • - 2 el vaste kokosolie
  • Vulling:
  • - 1 grote zoete aardappel
  • - 350 ml amandelmelk
  • - 2 tl agaragar
  • - 80 gram agavesiroop
  • - 50 gram kokosolie (gesmolten)
  • - 1 tl koekkruiden
  • - 1 tl kaneelkruiden
  • - Snuifje nootmuskaat
  • - Snuifje gemberpoeder
  • Afwerking:
  • - Kokosroom (blikje kokosmelk een nachtje in de frigo bewaren, het bovenste wordt room)
  • - Pecannoten
  • - Kokosschilfers
  • - Stukjes aardbeien

Instructions

1

Verwarm je oven op 170 graden.

2

Neem je keukenmixer: doe hierin: de pecannoten, havermout, agavesiroop, kaneel, zout en de kokosolie. Mix dit tot een stevig mengsel.

3

Neem een taartvorm, vet deze goed in en bestrooi met wat speltmeel (of gewone meel/bloem).

4

Druk het deeg goed aan in de vorm en bak 15 minuten.

5

Ondertussen schil je de zoete aardappel, snij in stukken en doe ze in kokend water. Als het vlees zacht is, giet je het water af. Laat even afkoelen.

6

Doe de amandelmelk in een pannetje, voeg hier de agaragar aan toe en laat even koken. Blijf roeren!

7

Plet het vlees van de zoete aardappel, meng dit met de agavesiroop, gesmolten kokosolie, kruiden tot een glad mengsel. Voeg hier nu de melk aan toe.

8

Zet nog even op een laag vuurtje, roer goed met een klopper (mag net niet koken).

9

Giet nu dit mengsel op de bodem en laat de taart enkelen uren opstijven in de koelkast (2 a 3 uur).

10

Werk nu de taart af met opgeklopte kokosroom (gewoon een blikje kokosmelk in de koelkast bewaren, het bovenste wordt room), kokosschilfers, gehakte pecannoten & fijngesneden stukjes aardbeien.

Notes

Tip: Waar kan ik gemberpoeder & agaragar kopen? In iedere dieet/natuurwinkel kan je dit kopen. Toen ik dit voor het eerste las, dacht ik ook 'what the hell is this?'. Maar snel gevonden in onze natuurwinkel hier in de buurt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply