Drankjes, sapjes & smoothies

Ijskoffie

Tijdens deze warme dagen is het combineren van koffie met iets fris echt perfect. Normaal is een frappuccino met roomijs en allerlei calorierijke siroopjes. Maar ik probeerde een gezonde variant te zoeken die héél snel klaar & lekker is.

Deze gezonde IJSKOFFIE is verfrissend, zoet, gemakkelijk, licht & je hebt je dosis cafeïne binnen. Gewoon een perfect zomerdrankje.

Mag het iets meer zijn? Vries de avond ervoor een banaan in schijfjes in, en voeg deze eraan toe (haal hem wel een 15 tal minuutjes op voorhand eruit). Mmmm, de ijskoffie wordt hierdoor lekker romig. Proberen!!!

Ijskoffie

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 5 min

Ingredients

  • - 1 espresso shot (1 koffiepad of nespresso cup)
  • - 1 tl honing
  • - Snuifje kaneel
  • - 5 ijsblokjes
  • - 150 ml amandelmelk (of kokosmelk)
  • - 10 gram proteïne poeder (witte chocolade smaak): dit is optioneel, hoeft zeker niet
  • extra: 1 bevroren banaan

Instructions

1

Zet 1 tasje koffie en doe hier een lepeltje honing in.

2

Neem 5 ijsblokjes uit je diepvries en doe deze in een groot glas.

3

Geniet 150 ml amandelmelk in een shaker of je blender. Voeg hier de proteïne poeder erbij (dit is een optie, de ijskoffie is zeker ook geslaagd als dit er niet in zit).

4

Shake goed.

5

Doe de koffie bij de ijsblokjes, en giet voorzichtig je amandelmelk erbij.

6

Werk af met wat kaneel on top.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply