Knabbels/ Lunch

Maïsblini’s

Blini is een deeggerecht afkomstig uit Oost-Europa. Ze zijn een mengeling tussen een pannenkoek, poffertje en eierkoek. Ik maakte ze eens met maïs. Zalige combinatie met zalm en zure room erbij. De maïskoekjes zijn heerlijk krokant en zoooo lekker van smaak. Dit bordje is een ideale lunch, voorgerecht of je kan deze maïsblini’s ook serveren als hapje, met een dipsaus van zure room en verse kruiden of met ricotta kaas. Yummie!!! Het is eens iets anders om je tafel mee te versieren. En gezond, fris, verrassend van smaak & zoooo lekker krokant.

Geniet ervan, laat eens weten wat je ervan vond: #fisforsofia of tag me in jouw foto!

Maïsblini's

Print Recipe
Serves: 8 Cooking Time: 45 min

Ingredients

 • - 200 gram mais
 • - 100 gram ricotta
 • - 2 eieren
 • - 40 gram speltmeel
 • - 1 tl bakpoeder
 • - Snuifje pili pili
 • - 2 el koriander poeder
 • - 1 el verse peterselie
 • - Peper en zout
 • - Olijfolie om ze in te bakken
 • Serveren met:
 • - Gerookte zalm en 2 el zure room met 1 tl oregano kruiden erin
 • - Slaatje met ricotta kaas

Instructions

1

Neem een beslag kom, doe daar je eieren, ricotta, speltmeel, bakpoeder, koriander, verse peterselie, peper, zout en een snuifje pil pili in. Meng alles goed door elkaar en mix even kort met je staafmixer. Laat het mengsel even rusten in de koelkast. Ongeveer 30 min.

2

Neem dan een braadpan, doe er wat olijfolie in. Als de pan warm heeft, schep je een lepel van het mengsel erin, en druk aan (je maakt een plat koekje). Bak ze totdat ze mooi bruin zijn aan beide kanten. Let op, op tijd omdraaien is de boodschap. Zodanig dat ze niet aanbakken of zwart kleuren.

3

Heerlijk met een stukje zalm erop en dippen in wat zure room met oregano kruiden erin. Of als het snel moet gaan met een slaatje en wat ricotta kaas.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply