Gezonde baksels

Yoghurt amandel donuts (cake)

Deze yoghurt amandel donuts, zijn lekker licht en bevatten niet veel calorieën. De appeltjes en de yoghurt maken het lekker luchtig en fris. De amandelen geven een knapperige smaak aan de donuts. Heerlijk! Perfect mogelijk om van dit recept 1 grote cake te maken.

Een evenwichtig & gezond tussendoortje. Of een heerlijk dessert als je het mij vraagt 😉 .

Tip: als je ze serveert zet ze nog even in de oven, dat ze lichtjes warm zijn. Serveer met wat yoghurt, een eetlepeltje confituur, geroosterde amandelschilfers en wat honing of een ander soort stroop erover. Mmmm smullen!!!

Yoghurt amandel donuts (cake)

Print Recipe
Serves: 10 donuts Cooking Time: 50 min

Ingredients

  • - 1 handje amandelen (en nog een paar grof gesneden voor de afwerking)
  • - 200 gram rijst meel (of een ander soort meel)
  • - 50 gram havermeel (havermout mixen)
  • - 1 rijpe banaan
  • - 2 eieren
  • - 2 el bakpoeder
  • - 2 appels
  • - 8 el magere yoghurt
  • - 3 el honing
  • - 4 el granola
  • - 1 tl kaneel (optioneel)
  • - 1 el lijnzaad (optioneel)
  • - 2 el confituur (smaak naar keuze)
  • Afwerking: wat chia zaad, geroosterde amandelschilfers, 1 lepeltje yoghurt en confituur.

Instructions

1

Verwarm je oven op 180 graden.

2

Weeg je rijstmeel en havermeel af. Doe dit samen met je bakpoeder in een beslag kom.

3

Kluts in een apart potje je eieren los en voeg deze erbij.

4

Prak je banaan, schil je appeltje en snij in fijne blokjes. Voeg hier nu je yoghurt, honing, granola, kaneel, lijnzaad en confituur bij.

5

Meng dit goed door elkaar.

6

Voeg dit mengsel bij je meel, samen met de eieren.

7

Snij je amandelen in grove stukjes en voeg deze erbij.

8

Meng alles goed door elkaar tot een gladde massa.

9

Als je graag rozijnen lust, kan je dit er ook nog aan toevoegen.

10

Neem nu je donut vorm, en verdeel het deeg over de vormpjes.

11

Geen donuts vorm, kan je dit ook gewoon in een muffin vorm of een gewone cake vorm maken.

12

Deze donuts gaan in een voorverwarmde oven op 180 graden. Ongeveer 35 minuten. Prik eens met een satéprikker erin, als het deeg niet meer blijft kleven zijn ze klaar.

13

Serveer met wat geroosterde amandelschilfers (gewoon amandelschilfers even kort aan bakken in een pan) on top.

14

Doe er wat yoghurt, confituur en wat honing erover. Echt lekker!

Notes

Als je geen donut vorm hebt, kan je ze ook altijd maken in gewone cupcake vormpjes. Of 1 grote cake. Aan jouw de keuze.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply