Bij deze granola is de basis boekweit. Zowel korrels als gepofte boekweit.
Dit staat standaard in mijn keukenkast. Een pot homemade granola. Meestal maak ik deze met gepofte rijst, maar nu mij gewaagd aan boekweit granola. Met gepofte boekweit en gewone boekweit korrels.
Lekker voor op je yoghurt, kwark of vers fruit. Een goede start van je dag. Vroeger kocht ik mijn granola, maar sinds een paar maanden ben ik verslaafd aan mijn zelfgemaakte (gezondere) vlokken. Ook omdat ik nu zelf weet wat er van vetstoffen en extra suikers in zit én sinds ik weet hoe makkelijk het is om deze ontbijtkorrels zelf te maken.
Dus probeer het zeker eens zelf, je kan hier eindeloos in variëren: bv. voeg wat cacao poeder toe voor een chocolade smaak.
* Wil je de granola volledig glutenvrij? Dan laat je gewoon de havermout weg of neem je een glutenvrije havermout. Want boekweit bevat geen gluten!
Meng alle ingrediënten in een kom. Verwarm de oven voor op 160 graden. Neem een bakplaat en leg hierop bakpapier. Strooi de granola over het papier en verdeel over de hele bakplaat. Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven. Spatel het af en toe eens goed door elkaar. Granola van gepofte boekweit
Print Recipe
Ingredients
Instructions
No Comments