Gezond, vegetarisch en een bommetje aan (Indische) smaken. In deze koude dagen, wat ‘depri dagen’, kunnen we dit potje geluk wel gebruiken!
Tijdens de winter ben ik zot van stoofpotjes. Lekkere gerechten die niet moeilijk te bereiden zijn, waar ik alles kan bij gooien. Een mix van kruiden gebruiken. I LOVE IT! Deze linzen stoofschotel met zoete patat en aubergine is er zo eentje van. Geen recept voor nodig, ik gooi maar wat in de pot en proef. Voor jullie heb ik deze nog eens gemaakt en alles mooi bijgehouden. Nu maakte ik hem vegetarisch omdat de linzen en zoete aardappel al goed vullen.
Serveer het met wat feta, sesamzaadjes en verse koriander.
Restje over? Een leuk apero hapje. Doe ze in kleine schaaltjes, zet ze even in de oven om op te warmen. Serveer met stukjes pita brood. Want zeg nu zelf, ‘leftovers’ are ’the best’!
Extraatje… Doe er een flinke ‘kwak’ frisse yoghurt op en serveer er een eitje bij. Mmmmm!!
Enjoy!
Neem een grote stoofpot. Schil de zoete aardappel en snij hem in kleine blokjes. Pel de ajuin en snij hem in fijne reepjes. Snij de aubergine in kleine blokjes. Bak de ajuin en de geperste look in wat olijfolie. Tot ze een glazige kleur hebben. Ook de 2 tl rode curry pasta mogen erbij. Meng dit onder het ui mengsel. Daarna mag er 300 ml water, de bouillonblokjes en de aubergine erbij. Laat 5 minuten op hoog vuur koken. Voeg de zoete aardappel en de linzen met al de kruiden eraan toe en roer even goed door. Laat 5 minuten sudderen. Daarna voeg je de tomatenblokjes eraan toe en laat de pot een 30 minuten doorkoken op een middelmatig vuurtje met het deksel op de pot. Roer af en toe eens door de stoofpot zodanig dat alle groenten gaar worden. De laatste 10 minuten mag de kokosmelk erbij. Voeg eventueel nog extra peper en zout toe naar smaak. Werk af met feta, sesam zaadjes en verse koriander. Vegetarisch potje van zoete aardappel, zwarte linzen & aubergine
Print Recipe
Ingredients
Instructions
No Comments