Diner

Pastinaak broccoli kip schotel

Deze ovenschotel zit boordevol groenten en is heerlijk met kip erbij! Yes, I know I’m a ‘chicken lady’ 😉

In de oven is toch alles makkelijker, toch?! 🙂 En lekkerder! Dus ik rooster vaak mijn groenten of maak héél veel ovenschotels op voorhand klaar. Zo moet ik de avond zelf enkel maar de schotel in de oven stoppen, wachten en klaar.

Pastinaak is echt zo lekker! Ze hebben een nootachtige, aardse smaak. Je kan ze voor alles gebruiken: soepen, stoofpotjes, puree, … Pastinaak is voor een tal van dingen goed: gezondheid van de ogen, het hart, de botten, spijsvertering en bevat een hoog foliumzuurgehalte. Dus alleen maar voordelen bij het eten van pastinaak. Dus vergeet deze groente niet eens op je menu te zetten!

Met deze Broccoli-Pastinaak-Kip ovenschotel zal je heel je gezin mee plezieren! Ik had nog wat kerstomaatjes over, dus deze erbij gegooid 🙂 Maar dit hoeft er zeker niet bij. Laat het jullie smaken!

Pastinaak broccoli kip schotel

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • - 150 gram broccoli
  • - 150 gram pastinaak
  • - 100 gram kerstomaatjes
  • - 1/4 ui
  • - 125 gr kipfilet
  • - 120 ml plantaardige melk
  • - 2 el + 2 el Parmezaanse kaas
  • - 1 el verse tijm
  • - Olijfolie
  • - Peper en zout

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Snij de roosjes af van de broccoli en kook ze gaar in kokend water. Doe er een snuf zout in. Als ze beetgaar zijn, giet je ze af.

3

Snij de pastinaak in fijne stukjes. Snij de ajuin en stoof in een pan totdat de ajuin glazig is. Voeg de pastinaak toe, wat verse tijm en stoof deze 10 minuten. Het moet beetgaar zijn. Denk de pan eventueel even af met een deksel dat de pastinaak goed kan garen. Als je de oven liever gebruikt, kan dit zeker ook. Ongeveer 15 minuten op 190 graden.

4

Ondertussen snij je de kip in blokjes en deze mag je bakken in wat olijfolie. Kruid met kippenkruiden

5

Voeg nu de melk en de Parmezaanse kaas bij de broccoli. Deze stamp je tot een puree en kruid met peper en zout.

6

Neem een ovenschaal, vet deze in met wat olijfolie. Begin met de pastinaak, doe er nog wat Parmezaanse kaas over, leg er gehalveerde kerstomaatjes bij. Kruid nog eens met zout en peper. Dan de kip en werk af met de broccolipuree. Bestrooi met nog wat kaas & verse tijm.

7

Plaats 15 minuten in een voorverwarmde oven.

Notes

Wil je de ovenschotel maken voor 2 personen, doe alles gewoon maal 2. Zo simpel is het 😉

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply