Dit is 1 van mijn favoriete gerechten. Ik maakte het klaar toen we gasten hadden. Scoren! Bommetje aan smaken en gezond.
De bulgur/groenten salade, tahindressing, avocado crème kan je perfect op voorhand maken. Enkel de avond zelf nog de kalkoenbrochettes bakken en alles mooi serveren op het bord. Gezonde Midden-Oosterse keuken.
Smullen!! Geloof me!
Snij de champignons en paprika in fijne stukjes. Bak in wat olijfolie totdat ze goudbruin zijn. De diepvries erwten mogen er halverwege ook bij. Kruid met peper, zout, 1 tl chili vlokken en wat knoflookpoeder. Ondertussen kook je de bulgur volgens de aanwijzingen. Breng op smaak met peper, zout en 1 el olijfolie. De bulgur mag kan bij de gebakken groentjes. Meng alles door elkaar. Serveer lauw. Neem de keukenmixer, doe hier de avocado, limoensap en yoghurt in. Kruid met peper, zout en knoflookpoeder. Mix tot een gladde crème. Daarna bak je de kalkoen brochettes aan beide kanten goudbruin. Dit kan in een gewone pan met olijfolie, grillpan of 20 minuutjes in de oven op 200 graden. Neem een glas, doe hierin 1 grote el tahin, sap van 1/2 citroen, 1 el water en 1 tl honing. Meng met een klein kloppertje. Snij de pijp ajuintjes, zongedroogde tomaatjes, kerstomaatjes en verse peterselie. Verdeel eerst de avocado crème over de twee bordjes, daarna de bulgur/groenten mengsel. Verdeel dan de kerstomaatjes, zongedroogde tomaatjes en pijp ajuintjes erover. Leg de gebakken kalkoen brochette erop. Garneer met verse peterselie en de tahin dressing. Bulgur salade, kalkoenbrochette, avocado crème met een zoete tahindressing
Print Recipe
Ingredients
Instructions
No Comments