Diner/ Lunch

Frisse salade met venkel, kikkererwten, olijven en feta

Een fantastisch lekkere salade met gebakken venkel en kikkererwten.

Het venkel seizoen is van juli tot november. In deze tijd kan je deze groenten overal vinden. Ik vind venkel zowel rauw als gebakken heerlijk. Deze combinatie met de kikkererwten, olijven en feta. Mmmmm! Je kan deze salade als bijgerecht, lunch of als lichte avondmaal klaarmaken.

Frisse salade met venkel, kikkererwten, olijven en feta

Print Recipe
Serves: grote schaal Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • - 1 zak rucola salade
  • - 20 groene of zwarte olijven
  • - 1 venkel
  • - 150 gram kikkererwten
  • - 150 gram feta kaas
  • - 2 pijpajuinen
  • - 20 kerstomaatjes
  • - 3 el pompoenpitten
  • - 3 el balsamico azijn
  • - 3 el olijfolie
  • - Peper, fijn zeezout, 1 tl paprika poeder, Provençaalse kruiden
  • - Verse peterselie en dille

Instructions

1

Maak de venkel schoon en snij in fijne reepjes.

2

Giet de kikkererwten uit het blik in een vergiet, laat goed uitlekken.

3

Neem een steelpan, doe hier wat olijfolie in en bak de fijngesneden venkel, pompoenpitten en kikkererwten op een laag vuurtje. Zodanig dat ze mooie gebakken worden, maar de venkel mag nog lekker krokant blijven.

4

Kruid met paprika poeder en Provençaalse kruiden.

5

Snij ondertussen de olijven en pijpajuintjes in ringen, halveer de kerstomaatjes en brokkel de feta kaas in kleine stukjes.

6

Ook de verse kruiden mag je fijn snijden.

7

Neem een leuke schaal of bord. Leg eerst wat rucola salade erin. De gebakken venkel, kikkererwten en zaden mogen hierop.

8

De helft van de feta erbij. Daarna de olijven, pijpajuintjes, kerstomaatjes en de rest van de feta.

9

Bestrooi met de verse dille en peterselie. Kruid met fijn zeezout, peper, en nog wat paprika poeder.

10

Daarna besprenkel je de salade met wat balsamico azijn, olijfolie en nog wat rucola salade on top.

11

Smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply