Noedels, pittige balletjes en groentjes. Zoooo lekker!
Sobanoedels zijn gemaakt van boekweitmeel, hebben een nootachtige smaak en een hardere structuur. Heerlijk bij deze licht spicy sausje met ketjap kippenballetjes.
Wij houden van de Oosterse keuken. En wat ik vooral leuk vind aan dit recept is dat je het gewoon op voorhand kan maken, en enkel nog moet opwarmen als je het wil serveren. Meer tijd voor jezelf en je gasten om te genieten SAMEN.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng alles voor de balletjes in een beslag kom, meng met je handen alles mooi onder elkaar. Neem een bakplaat en rol ervan kleine balletjes. Zet in de oven voor een 30 tal minuutjes. Draai ze halverwege even om. Bak totdat ze goudbruin en gaar zijn. Ondertussen maak je de saus. Snij alle groentjes, en doe deze met olijfolie in een grote pot. Laat 5/10 minuutjes stoven. Roer af en toe de groenten onder elkaar. Doe nu de kokosmelk, tomatenblokjes, tomatenpuree, rode curry pasta, amandelmelk, water, de bouillon blokjes en de kruiden erbij. Meng alles goed onder elkaar. Laat rustig sudderen op een laag vuurtje. Kook nu de sobanoedels zoals op de verpakking. Als de balletjes gaar zijn, mogen deze bij de saus. De balletjes hoeven niet meer mee gekookt worden. Enkel de saus opwarmen voor het serveren. Doe wat saus en balletjes in een mooi bordje, sobanoedels op de saus. Werk af met verse koriander en fijn gesneden lente uitjes. Ketjap kippengehakt balletjes in een Oosterse saus met sobanoedels
Print Recipe
Ingredients
Instructions
No Comments