Diner

Zoete rode kool met tofu & peulvruchten

Rode kool, iets wat echt ‘winter winter’ is maar dat ik eigenlijk niet veel klaar maak. Maar wel héél graag eet. Daarom verdient deze (voor mij dan toch) vergeten groente wel een plekje op de blog.  Heerlijk kruidig receptje.

Ik gebruikte kaneel en Garam masala in dit gerecht om het iets kruidiger te maken. Garam masala is een geroosterd mengsel van specerijen. Het recept is afkomstig uit India.

De combinatie met de rode kool en appel is echt mega lekker. Door de kaneel en de appel is dit een iets zoeter gerecht. Pluspunt: de geur in huis! Zalig! Geluk zit hem in de kleine dingen, toch?! 😉

Hou je niet van tofu, vervang gerust door een stukje kip of eet het met een kippenworst. Gezonde boerenkost!

Rode kool met tofu & peulvruchten

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 15 min

Ingredients

  • - 150 gram tofu
  • - 100 gram champignons
  • - 1/2 appel
  • - 100 ml amandelmelk
  • - 70 gram linzen (uit blik)
  • - 70 gram kikkererwten (uit blik)
  • - 50 gram cottage cheese (afwerking)
  • - 200 gram rode kool (al voorgesneden, uit een zak)
  • - Zwarte peper, zout, komijn, kaneel, garam masala
  • - 1 tl honing

Instructions

1

Snij de tofu in blokjes, giet de linzen en kikkererwten af en spoel met koud water.

2

Snij de appel en champignons in reepjes.

3

Giet wat olijfolie in de pan, stoof even de tofu, champignons en de appel kort aan.

4

Kruid met het kruidenmengsel: peper, zout, komijn, kaneel, garam masala. Er mag ook 1 theelepel honing erbij.

5

Daarna mag de rode kool erbij, roer alles goed door elkaar. Zet het deksel er even op en laat op een zacht vuurtje verder garen.

6

Blus daarna met 100 ml amandelmelk (een geutje) en nu meng alles goed door elkaar.

7

Nu mogen de linzen en de kikkererwten erbij.

8

Laat nog een 5 tal minuten op een middelmatig vuur staan met het deksel op de pan.

9

Serveer met wat cottage cheese on top voor die extra smaak.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply