Diner/ Lunch

Knolselder-maïs soepje

Een heerlijke romige maaltijd soep. En het romige komt niet van room maar van de knolselder. Een extra gezond soepje dus. Ik maakte er een maaltijd soep van en voegde kalkoenreepjes eraan toe om die ‘bite’ te hebben.

De soep krijgt een iets ‘zoetere’ toets door de appel die erin zit. Wil je dit niet? Dan hoeft het zeker niet en laat je de appel gewoon achterwege.

Je kan deze soep eten als lunch, avondmaal of gewoon een tasje meenemen in je thermos om die eerste honger te stillen in de voormiddag.

Knolselder-maïs soepje

Print Recipe
Serves: 4 personen Cooking Time: 50 min

Ingredients

  • - 1 knolselder
  • - 1 blik maïs
  • - 1 appel
  • - 1 ajuin
  • - Water (dit kies jezelf, ik hou van dikke soep 🙂 )
  • - 1 blokje groenten bouillon
  • - 1 blokje kippen bouillon
  • - 2 tl mosterd
  • - 150 ml amandelmelk
  • - P&Z, komijn, chilipoeder
  • - 1 teentje look (optioneel)
  • Achteraf (na het mixen): Afwerken met voorgebakken kalkoenreepjes (100 gram) en verse peterselie.

Instructions

1

Pel de ajuin en teentje look. Snij in fijne stukjes en stoof met wat olijfolie in de kookpot totdat de ui een glazig kleur heeft.

2

Schil en snij ondertussen de knolselder in blokjes. De appel mag in 4 gesneden worden, klokhuis eruit en doe het ook in blokjes.

3

Dit mag nu allebei bij de ajuin, laat even meestoven. Daarna voeg je er 400 ml water en 100 ml amandelmelk, bouillonblokjes, mosterd, kruiden en 1 blik maïs bij. Zet het deksel erop en laat rustig koken.

4

Als de groenten gaar zijn mix je de soep.

5

Serveer in een kommetje met wat gebakken reepjes kalkoen of kip erbij.

Notes

Tip: ik koop vaak in de Aldi zo doosjes voorgebakken kip of kalkoen. Als het snel moet gaan kan ik dit dan meenemen als lunch in een salade, gooi ik het in mijn soep of wok gerecht. SUPER EASY!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply