Diner

Knolselderpuree met scampi’s

Met knolselderpuree geef je jezelf een groenten boost en is super lekker met gebakken scampi’s.

Deze puree is perfect voor wie het graag gezond aanpakt! Het is een ideale vervanger voor aardappelpuree. Dus voor wie ‘low carb’ wil eten ideaaaaal! Maar geloof me, deze puree smaakt lekker voor iedereen! Ik moet wel opletten dat ik er niet te veel van eet (want ik overdrijf graag met mijn groenten porties 😉 ). Mijn darmen verteren grote porties knolselder niet zo goed. Dus 200 gram is voor mij de juiste dosering 🙂 .

Knolselderpuree met scampi's

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • - 10 scampi's
  • - 200 gram knolselder
  • - 1/2 kippenbouillonblokje
  • - 2 el amandelmelk
  • - Peper, nootmuskaat, zout, curry
  • - 100 gram champignons
  • - 2 wortelen
  • - 1 sjalotje
  • - 150 gram broccoli
  • Afwerking: 2 el hummus

Instructions

1

Schil de knolselder en snij hem in blokjes. Kook gaar in water met 1/2 kippenbouillon blokje. Giet de knolselder af als hij gaar is en pureer samen met 2 el amandelmelk. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

2

Doe de broccoli in roosjes en kook gaar in een pot met water. Laat het deksel op de pot zo blijft de broccoli mooi groen. Als je er met een mes kan inprikken is de broccoli klaar. Giet af en laat de broccoli goed uitlekken.

3

Snij een sjalotje, wortelen en champignons in fijne stukjes en stoof dit in wat olijfolie. Kruid met p&z. Zorg dat je groentjes beetgaar zijn. Daarna doe je ze even uit je pan en bak eerst de scampi's in olijfolie en kruid met curry poeder. Bak ze aan aan beide kante kort aan. Als ze een bruine kleur hebben mogen alle groenten erbij (ook de broccoli). Meng alles goed door elkaar.

4

Serveer dit met de knolselderpuree en ik voegde er nog wat hummus aan toe. Mmmmmm!!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply