Diner

Kip met spinazie, rozijnen, gegrilde butternut & aubergine

Vandaag op het menu: Kip met rauwe bladspinazie, rozijnen, butternut en aubergine. Een salade waar je een extra dosis groenten en proteïnen binnen krijgt.

Spinazie heeft een hoog ijzergehalte, vitaminen en antioxidanten.

Butternut/pompoen bevat veel vezels, vitaminen en weinig calorieen. Het zorgt ervoor dat je minder snel honger krijgt. Het zijn natuurlijke energieboosters. En ze helpen je spieren gezond te houden na een workout (doordat ze potassium bevatten). Als je pompoen eet zal je je minder snel ziek worden en je fit en vol energie voelen.

Aubergines zitten boordevol mineralen (om je vochtbalans te ondersteunen en zijn goed voor je hart), gezonde vezels (die je spijsvertering stimuleren) en antioxidanten (die je beschermen tegen ziekten). En ze bevatten héél weinig calorieën. Perfect in jullie dieet, gezond en nog lekker ook!

Deze gezonde en heerlijke salade is voedzaam en snel klaar. Ik hou van veel groenten op mijn bord. De combinatie met véél kruiden, kip en rauwe spinazie, mmmmm!!

Kip met spinazie, rozijnen, gegrilde butternut & aubergine

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • - 1/2 butternut (in schijfjes)
  • - 1 aubergine (in schijfjes)
  • - 2 handjes verse blad spinazie
  • - 120 gram kip
  • - 1 handje rozijnen
  • - 1 handje pompoenpitten en zonnebloempitten
  • - Olijfolie
  • - 1 tl kippenkruiden
  • - 1 tl zaadjes mosterd
  • - Peper, grof zeezout, paprikakruiden en Provençaalse kruiden

Instructions

1

Verwarm je oven op 200 graden.

2

Snij je butternut (de pel mag eraan blijven) en aubergine in schijfjes.

3

Neem een bakplaat, leg er bakpapier op en kruid met peper, zeezout, paprikakruiden en Provençaalse kruiden.

4

Zet 15/20 minuten in de voorverwarmde oven.

5

Snij de kip in stukjes, en bak met wat kippenkruiden en olijfolie in een braadpan.

6

Neem een bord, dresseer je spinazie blaadjes erop, giet wat olijfolie erover en verdeel de mosterd over de spinazie.

7

Strooi hier nu je zaden en rozijnen erover.

8

Als de kip klaar is, doe je deze erbij.

9

Haal nu de groenten uit de oven, en dresseer deze op je bord.

10

Kruid nog wat bij met peper en zout, en besprenkel met wat olijfolie

11

Meng alles goed door elkaar en klaar.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply