Diner

Magere Thaise vol-au-vent

Dit is een topper. Combineer deze gezonde vol-au-vent met wat bloemkoolrijst of bruine rijst en je zet gegarandeerd een fantastisch gerecht op tafel.

Magere Thaise vol-au-vent

Print Recipe
Serves: 4 personen Cooking Time: 1 uur

Ingredients

  • - 2 kippenfilets
  • - 300 gram kippengehakt
  • - 5 wortelen
  • - 200 gram sojascheuten
  • - 500 ml kippenbouillon (1 blokje kippenbouillon oplossen in kokend water)
  • - 600 ml kokosmelk
  • - 1 bakje champignons
  • - 3 prei stengels (het wit van de prei)
  • - Peper, zout, kippenkruiden
  • - 1 el groene curry
  • - 1 stengel citroengras
  • - 1 groentebouillon blokje
  • - 1 tl verse gember
  • - 1 grote ui
  • - 1 teentje look
  • - 2 el maizena mengen met wat water (om de saus aan te dikken)

Instructions

1

Rasp en snij de wortelen in fijne ringetjes. Was en snij de prei in stukjes. Ook de champignons mag je fijn snijden.

2

Kook 500 ml water met een kippenbouillon blokje en als het kookpunt bereikt is, doe je hierin je kippenfilets. Een 15 tal minuutjes.

3

Ondertussen rol je mini bolletjes van het kippengehakt. Deze mogen ook bij de kippenfilets die in het kokend water zitten. Als de kip en de balletjes gaar zijn, haal je ze uit het water en zet ze even opzij. Hou de kippenbouillon bij voor je saus. Als de kip wat afgekoeld is, pluk je de kip in losse stukken.

4

Neem een grote stoofpot. Doe hierin wat olijfolie. Snij de ajuin, look en gember fijn. Stoof aan in de kookpot met het lepeltje groene currypasta. Daarna mogen alle groenten erbij (de sojascheuten hou je voor op het laatste). Laat de groenten even aanstoven, daarna doe je het groentebouillon blokje erbij en de helft van de kippenbouillon. Kruid met peper en zout.

5

Laat een 10 tal minuutjes sudderen met het deksel op de pot.

6

Dan mag de rest van de kippenbouillon, kokosmelk en de stengel citroengras. Laat nog 10 minuten sudderen op het vuur. Halverwege mogen ook de sojascheuten, de kip en de kippenballetjes erbij. Meng ondertussen 2 el maizena met wat water tot het opgelost is.

7

Op het einde mag de opgeloste maizena ook bij de saus. Roer alles goed door elkaar. Laat nog een 5tal minuutjes opstaan, zorg dat het niet meer kookt.

8

Kruid nog wat bij met zout, peper en kippenkruiden. Nog niet pikant genoeg voor je? Doe er nog wat chili poeder bij.

9

Serveer met verse peterselie, bloemkool- of gewone rijst.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply