Diner

Gezonde hamrolletjes met prei en bloemkoolsaus

Een budget vriendelijk gezond gerecht, deze hamrolletjes met prei en kaassaus gemaakt van bloemkool… TE LEKKER!

Geniet!

Gezonde hamrolletjes met prei en bloemkoolsaus

Print Recipe
Serves: 4 personen Cooking Time: 50 minuten

Ingredients

  • - 8 sneetjes ham (hesp gekookt)
  • - 1 grote bloemkool
  • - 250 gram gruyère kaas
  • - 500 ml amandelmelk ongezoet
  • - 1 groenten en 1 kippen bouillon blokje
  • - 250 ml water
  • - 3 stengels prei
  • - 3 pastinaken
  • - 6 wortelen
  • - Zwarte Peper, zee zout, nootmuskaat, zwarte peper, Provençaalse kruiden
  • - Olijfolie

Instructions

1

Kook de bloemkoolroosjes gaar in een grote pot met kokend water. Giet af als de roosjes goed zacht zijn.

2

Ondertussen stoom of bak je de prei (die gesneden is in reepjes). Totdat je er met een vork goed kan doorprikken. Kruid met noot muskaat, peper en zeezout. Zorg dat het vocht eerst goed uit de prei kan lekken.

3

Leg de ham rolletjes open, leg er prei tussen en rol het ham rolletje op.

4

Leg de rolletjes in een grote ovenschaal. Kruid met Provençaalse kruiden en zwarte peper.

5

Verwarm de oven op grill stand 215 graden.

6

Zet de pot met bloemkool terug op een laag vuurtje. Mix ondertussen de bloemkool met de amandelmelk, 250 ml water, de 2 bouillon blokjes, 3/4 van de kaas. Kruid met peper, nootmuskaat en zout.

7

Giet de saus over de hamrolletjes, strooi er de rest van de kaas over en dit mag nog 20 minuutjes in de voorverwarmde oven.

8

Ik serveer er gekookte boontjes bij en gegrilde pastinaak en wortel frietjes. De groenten gewoon raspen, in frietjes snijden, op een bakplaat leggen. Kruiden met peper, zee zout en olijfolie en 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

9

Maar je kan het perfect met krieltjes of gewoon zo eten. ENJOY!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply