Broccolini ziet er toch mega schattig uit?! Deze groene groente en lasagne bladeren van pompoen zijn wel niet zo gemakkelijk te vinden in de gewone supermarkt. 1 winkel waar ik dit altijd kan scoren, de Albert Heijn. Lang leve d’en Albert 😉
Broccolini is niet het baby’tje van de gewone broccoli. Dit is een kruising tussen de gewone en de Chinese broccoli. De smaak is iets zoeter en milder. Het doet je wat aan groene asperges denken. Je eet de hele stengel op en dit zorgt voor een crunchy bite! Zalig!
Ik had dus vorige week lasagne vellen van pompoen en broccolini mee. Dus ik dacht direct aan een lekkere ovenschotel met kippengehakt en een tomatensausje. Ideaal tijdens deze regenachtige dagen. Simpel om klaar te maken, perfect de dag op voorhand ‘preppen’ en gewoon de avond zelf de oven in en genieten van een warme, gezonde ovenschotel.
*Geen broccolini gevonden? Vervang door gewone broccoli. Geen pompoenvellen? Vervang door courgette, aubergine of een mix van beiden!
Lasagne van pompoen, broccolini en kippengehakt
Print RecipeIngredients
- - 120 gram kippengehakt
- - 1 klein sjalotje
- - 200 gram pompoen lasagne vellen
- - 250 gram passata
- - 150 gram broccolini
- - 2 el Griekse yoghurt
- - 80 gram champignons
- - 1 klein handje basilicumblaadjes
- - Peper en zout, Provençaalse kruiden, pili pili
- - 2 el Parmezaanse kaas
Instructions
Kook de broccolini 5 minuten in kokend water. Wanneer de steel beetgaar is, mag je het afgieten.
Snij het sjalotje in fijne stukjes en de champignons in blokjes. Stoof dit samen in wat olijfolie aan.
Nu mag het kippengehakt erbij. Bak het gehakt totdat het niet meer rauw is binnenin (Niet te ver bakken, want het gaat de avond zelf nog in de oven).
Doe er nu 250 g passata bij, kruid met peper, zout, Provençaalse kruiden, pili pili en vers gesneden basilicum. Laat de saus even sudderen (5 tal minuten).
Ondertussen maak je laagjes: laagje pompoenvellen, laagje saus, laagje broccolini, 1 el Griekse yoghurt, laagje pompoenvellen, laagje saus, ...
Totdat alles op is, werk af met bovenaan nog wat kruiden en 2 el Parmezaanse kaas.
Deze ovenschotel mag dan 30 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden.
No Comments