Bietjes zijn heerlijke, aardse groenten die in veel gerechten gebruikt kunnen worden.
Niet iedereen is er zo zot van. Maar ik wel! Er is eigenlijk geen één groente dat ik niet lust. 🙂
Wat ik zo leuk vind aan dit recept is dat dit normaal ingredienten zijn die ik ‘normaal’ koud eet. Nu in de herfst/winter maanden heb ik liever warme gerechten. Dus ideaal! En de combinatie is verrassend lekker! Zeker eens proberen!
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de ui in kleine stukjes en fruit deze even aan totdat ze glazig zijn. Voeg de tonijn, 50 gram cottage cheese, 2 el olijfolie, 1 el witte wijn azijn en 150 ml groenten bouillon eraan toe. Laat dit ook even meestoven. Snij de rode biet in schijfjes. Leg de plakjes op de bakplaat en schep er iedere keer wat van het tonijn mengsel op. Dan een plakje rode biet, tonijn, rode biet, ... Maak zo een drie torentjes. Werk af met cottage cheese on top en wat verse kruiden. Zet nog een 15 tal minuten in de voorverwarmde oven.Torentje van rode biet en tonijn
Print Recipe
Ingredients
Instructions
No Comments