Met kip tover je altijd een lekker en gezond gerecht op tafel! Dit is 1 van mijn lievelingsreceptjes & maak dit dan ook héél vaak klaar tijdens de week. Ik maak dit stoofpotje in een grote hoeveelheid en vries dan een deel in. Als er vrienden of familie komen eten, dan staat dit gerecht vaak op het menu. Gewoon omdat het zo makkelijk te maken is, en de avond zelf heb ik dan geen werk meer. Enkel opwarmen wanneer iedereen aan tafel zit. Dit stoofpotje zit bomvol smaken & je kan het feestelijk serveren in een mooie schaal of stoofpot. Als mijn gasten aan tafel zitten, zet ik gewoon mijn stoofpot op tafel. Klaar om te serveren. Het leukste is dat je achteraf gewoon nog met je lepel in de pot kan zitten 😉 Echt ‘Pot op Tafel’ 🙂 .
Snij 2 ajuinen en 2 dikke wortels in fijne blokjes. Neem een grote stoofpot, doe hierin wat olijfolie en stoof de ajuinen, geperste look en wortels. Ondertussen snij je de andere groentjes (rode & gele paprika, courgette en aubergine) in fijne stukken. Deze mogen ook in de pot. Laat even stoven (5 minuutjes), roer af en toe er goed door zodanig dat het niet aanbrand. Doe hier nu 400 gram tomatenblokjes, 2 el tomatenpuree, 2 tl rode currypasta en 2 grote eetlepels Griekse yoghurt erbij. Meng dit goed onder de groenten. Neem nu een groenten bouillon blokje, brokkel dit erbij en kruid met peper, zout en wat Provençaalse kruiden. Laat dit op een licht vuurtje sudderen. Ondertussen snij je de kip in blokjes en kruid je met wat kippenkruiden. Bak even de kip aan in een pan apart. Daarna mag de kip bij de groenten & voeg er nu de kikkererwten, cashewnoten en rozijnen er ook aan toe. Laat dit een 20tal minuten opstaan op een licht vuurtje. Als afwerking doe je er een handje spinazie erbij, meng dit door het stoofpotje. Dan maak je twee putjes, en doe je er twee eitjes in. Zet even het deksel op de pot totdat het eitje gaar is. Werk af met wat verse koriander en 2 el Griekse yoghurt bovenop. Serveer met wat couscous, brood, rijst, ... Stoofpotje met kip & rode curry
Print Recipe
Ingredients
Instructions
Notes
No Comments