Wie herfst zegt, zegt pompoenen of butternut. Een fantastisch lekkere groenten waar je ongelooflijk mee kan variëren. Deze herfst curry zit boordevol smaak
Deze stoofpotjes staan bij ons thuis op nummer 1 in het weekend. Ik maak het ’s morgens klaar zo heb ik ’s avonds geen werk meer. Moet ik het enkel nog opwarmen terwijl ik een lekker aperitiefje aan het drinken ben ;).
Zelf een curry maken is super gemakkelijk. Tegenwoordig zie je overal butternut of pompoenen in de winkel, je kan ze niet missen. Gebruik gerust in dit gerecht pompoen in plaats van butternut. Maar ik vind het totaal niet leuk om pompoenen te schillen 😉 Echt een grote struggle. Wat bij een butternut net iets makkelijker gaat.
Snij de rode ui, gember en de wortelen in fijne stukjes. De butternut in blokjes. Neem een kookpot, stoof dit nu aan in wat olijfolie. 1 el rode curry en tomatenpuree mag erbij. Doe het deksel op de pot, en laat even aanstoven. 5 tal minuutjes. Daarna mag er een geutje water, 400 ml kokosmelk, 1el suikervrije ketchup en de afgespoelde kikkererwten bij. Kruid met peper, zout en Garam masala. Laat op een laag vuurtje sudderen met het deksel op de pot. Ondertussen snij je de kipfilets in blokjes, kruid met peper, zout en kippenkruiden. Bak goudbruin in wat olijfolie. Zet even aan de kant en laat afkoelen. Als het afgekoeld is, mag je de blokjes uit elkaar trekken met je handen. Doe de pulled chicken in een kom, giet er de ketjap en kippenkruiden bij. Snij verse peterselie fijn en dit mag ook bij de pulled chicken. Bak nog eens 2 minuten aan in dezelfde pan. Serveer de romige butternut curry in een bord, de pulled chicken erover en afwerken met rozijnen en verse peterselie. Als bijgerecht kan je er volkoren rijst of naan brood bij doen. Maar ik eet het ook gewoon zo. Herfstcurry met butternut, wortel en pulled chicken
Print Recipe
Ingredients
Instructions
No Comments