Diner/ Lunch

Prei met gerookte zalm en witlof salade

Met zalm kun je ontzettend gevarieerd koken. Ik gebruik het in salades, wraps, quiches, pasta, rijstbowls, sushi, bokébowls, burgers, toasts, …

Zalm is dan ook fantastisch lekker. Het bevat enorm veel eiwitten en gezonde vetten.

Met zalm is het altijd een beetje feest op je bord vind ik 🙂 . Ik vind de combi gebakken prei en gerookte zalm dan ook een echte voltreffer. En ‘on the side’ een zoete witlof salade met linzen, mosterd en cottage cheese. Heerlijk! Voeg er gerust 50 gram volkoren pasta eraan toe als het eens ietsje meer mag zijn! 🙂 Don’t always skip the carbs! ENJOY!

Prei met gerookte zalm en witloof salade

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 35 min

Ingredients

 • - 250 gram jonge prei
 • - 100 gram gerookte zalm
 • - 120 gram groene sperziebonen
 • - 1/2 rode ui
 • - 80 gram linzen (uit blik)
 • - 1 el mosterd
 • - 2 el cottage cheese
 • - 1 tl stevia of andere soort zoetstof
 • - 3 el sojasaus
 • - 1 tl geroosterde sesamzaadjes
 • - Peper, zout, lookpoeder, pili pili
 • - Olijfolie
 • - Verse koriander

Instructions

1

Snij de prei en rode ui in fijne stukjes.

2

Snij de uiteinden van de sperziebonen.

3

Neem een steelpan, doe hier wat olijfolie in. Bak de gesneden ui, prei en sperziebonen. Kruid met peper, zout, lookpoeder en wat pili pili. Laat even goed aanbakken, een 5 tal minuten. Op het einde mag je er de sojasaus bijvoegen. Roer alles nog eens goed door elkaar.

4

Ondertussen snij je de witlof. Haal de buitenste bladeren eraf, snij in twee en haal het harde binneste eruit. Daarna snij je het fijn. Doe in een kom. Hier mag er nu 80 gram uitgelekte linzen bij (ik haal ze gewoon uit een blik), 1 el mosterd, 2 el cottage cheese en 1 tl zoetstof (stevia). Meng alles goed door elkaar.

5

Dresseer. Neem twee kommetjes, doe in het ene kommetje de witlof/linzen salade. Werk af met koriander. In het andere kommetje de warme prei mengeling. Doe hier nu 100 gram gerookte zalm op en werk af met sesamzaadjes (geroosterd).

6

Smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply