Knabbels/ Lunch

Spiesjes met berloumi, courgette en zoete aardappel

Maak deze spiesjes als apero hapje klaar en je gasten zullen smullen! Geloof me! Berloumi is een Belgische grill kaas van het type Halloumi. Je kan hem bakken, grillen, … Een kaas die eigenlijk van het Midden-Oosten komt. Een unieke smaak en heerlijk om te combineren met groenten uit de oven. Deze kaas is het eiwitrijke ingrediënt van je gerecht.

Winters Tipje: Je kan deze perfect grillen op jullie ‘winterse bbq’. Mega ’tasty’ en gezond!

Steek er gerust andere groenten op of bij. Je kan hier mee variëren hoe je zelf wil!

Spies met berloumi, courgette en zoete aardappel

Print Recipe
Serves: 8 brochettestokjes Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • - 1/2 zoete aardappel
  • - 1/2 courgette
  • - 100 gram Berloumi (of Halloumi kan ook)
  • - Verse tijm
  • - Peper, grof zeezout, olijfolie

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 190 graden.

2

Schil de aardappel. Snij de zoete aardappel en courgette in blokjes (niet te klein).

3

De berloumi kaas mag ook in blokjes.

4

Neem nu brochette stokjes, en steek een blokje aardappel, blokje courgette en berloumi op. Herhaal dit nogmaals.

5

Leg de spiesjes op bakpapier op een plaat.

6

Als de stokjes klaar zijn, besprenkel je ze met olijfolie en kruid met peper en grof zeezout. Dan mag de verse tijm erop.

7

Zet ongeveer een 15 tal minuten in de voorverwarmde oven.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply