Knabbels

Oosterse dip: ‘Labneh’

Een hartige yoghurt dip uit het Midden-Oosten! Zo puur, zo lekker!

Even een kleine voorbereiding, maar deze OVERheerlijke dip is in een ‘wip’ klaar! Super gemakkelijk!

Ik ben zo’n fan van de Midden-Oosterse keuken! En deze dip (is naast de klassieke humus 🙂 ) dan ook één van mijn favorietjes. Super lekker om met een stuk ‘flatbread’ in te doppen. Of zelfs met schijfjes komkommer! Komkommer en deze Labneh gaan dan ook super goed samen en lekker gezond! 🙂

Deze yoghurt lekkernij komt het meeste voor in Libanon en Syrië, eigenlijk een onderdeel van de mezze. Dat zijn verschillende kleine gerechtjes, eigenlijk een soort ’tapas’. SHARE THE FOOD!

Oosterse dip: 'Labneh'

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 5 min

Ingredients

  • - 300 gram Griekse of Turkse yoghurt (je kan perfect in de dieetwinkel een lactose vrije variant vinden)
  • - 1 tl za'atar
  • - 1 tl sumac
  • - 1 tl komijnpoeder
  • - 1/2 tl korianderpoeder
  • - 1/2 lookpoeder
  • - 1 el olijfolie
  • - 1 el citroensap en wat citroenrasp
  • - Peper, zout
  • Wat verse munt en peterselie fijn hakken.
  • Afwerken met wat geroosterde cashewnoten.

Instructions

1

Weeg 300 gram Griekse yoghurt af en meng met wat zout.

2

Leg een lichte theedoek in een een zeef met daaronder een kom.

3

Schep nu de yoghurt in de theedoek en zet een aantal uur (ik zet hem meestal een nacht in de koelkast). Laat de yoghurt uitlekken.

4

De volgende morgen kijk je wat overblijft, en dat is een hele dikke romige yoghurt.

5

Meng nu alle kruiden, citroensap en olijfolie erdoor. Snij de verse munt en peterselie fijn (een lepeltje of twee). Roer alles goed onder elkaar.

6

Werk af met citroenrasp, wat peterselie, peper, snuifje zout, sumac en wat geroosterde cashewnootjes.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply