Diner

Tajine van kalkoen, pompoen en groene appel

Dit is een smaakvolle tikka masala curry. Het zoet/zure van de appel, met de kalkoen en pompoen. Frisse van de munt en dan de tikka masala pasta erbij.

Scoren met dit gerecht! Zowel tijdens de week of een fancy maaltijd in het weekend! Ik maakte dit gerecht klaar in mijn tajine. Maar kan perfect in een grote stoofpot. Ik hou van gezonde stoofpotjes tijdens de wintermaanden! De dagen worden korter en donkerder, tijd om die stoofpan of tajine tevoorschijn te halen. Je keuken vult zich met de geur van de heerlijke kruiden en het warm stoofpotje dat staat te sudderen op het vuur! 🙂

 

Hier krijg je toch al warm van hé ..

Stoofpotje van kalkoen, pompoen en groene appel

Print Recipe
Serves: 4 personen Cooking Time: 50 min

Ingredients

  • - 800 gram kalkoen filet
  • - 2 groene appels
  • - 500 gram pompoen blokjes
  • - 120 gram kikkererwten (uitgelekt)
  • - 1 ajuin
  • - 1 teentje look
  • - 300 gram groenten bouillon
  • - 70 gram tomatenpuree
  • - 2 handjes verse munt
  • - 150 gram courgette
  • - 3 el tikka massala pasta (een soort curry pasta)
  • - Olijfolie
  • - Peper, zout
  • - Sap van 1 limoen
  • - Geutje amandelmelk
  • Serveren met rijst of flatbread.

Instructions

1

Schil de pompoen en snij samen met de courgette in blokjes.

2

Snij de ajuin in fijne stukjes.

3

De twee appels mag je in partjes snijden (schil mag er aan blijven).

4

Giet de kikkererwten af met lauw water en laat uitlekken.

5

Los 1 groenten bouillon blokje op in 300 ml warm water.

6

Snij de kalkoen in blokjes en bak ze goudbruin in wat olijfolie. Haal ze uit de pan en zet even opzij.

7

Nu stoof je in dezelfde pan de ajuin, teentje look en 3 el tikka massala pasta. Een twee tal minuten.

8

Voeg nu de blokjes pompoen, courgette en de partjes groene appel eraan toe.

9

De munt mag er ook bij (1 handje). Roerbak 5 minuten en kruid met peper en zout.

10

Blus met de groenten bouillon en de plantaardige melk (een geutje) en voeg hier nu de tomatenpuree en de kalkoen stukjes er bij. Laat een 20tal minuten sudderen op een laag vuur met het deksel op de tajine of stoofpot.

11

Breng op smaak met nog wat peper, zout en het sap van 1 limoen.

12

Serveer met lekker 'flatbread' (of rijst) & wat extra munt of koriander!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply