Diner

Kabeljauw met groene curry, prei en zwarte olijven

Ik eet te weinig vis. Daarom heb ik me voor genomen om wat vaker vis op het menu te zetten. Want vis zit vol van vitaminen, eiwitten en mineralen. Witte vis is mager en licht verteerbaar.

Lekker fris van smaak

Dit gerechtje is gemakkelijk te maken en niet veel werk. Je kan de voorbereidingen perfect al op voorhand doen. Dat je enkel nog je vis in de oven moet stoppen. Ik gebruikte hier groene curry bij de vis, eigenlijk een tip van Pascale Naessens (uit haar kookboeken hé 🙂 ). Ik voegde er prei, kerstomaten, en zwarte olijven aan toe. En wat ik altijd doe als ik iets maak met vis, is schijfjes citroen en limoen erboven op leggen. Mmmmm, dit geeft de vis een frisse smaak.

 

Kabeljauw met groene curry, prei en zwarte olijven

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 35 min

Ingredients

  • - 1 kabeljauw filet (die zijn zonder graatjes)
  • - 1 prei stengel
  • - 10 zwarte olijven zonder pit
  • - 2 theelepels groene curry
  • - 5 kerstomaatjes
  • - Verse bieslook
  • - 1 eetlepel visolie, olijfolie, viskruiden, peper en zout,
  • - 1 limoen
  • - Twee schijfjes citroen
  • - 1 eetlepel mosterdbolletjes

Instructions

1

Snij de prei fijn, en stoof die in wat olijfolie of kokosolie.

2

Neem een ovenschaal: doe de prei erin en leg de kabeljauw filet erop. Vervolgens neem je twee theelepels groene curry en smeer die op de vis.

3

Strooi wat mosterdbolletjes en visolie erop.

4

Snij je kerstomaatjes en de zwarte olijven in twee, en doe die erbij.

5

Doe er nog wat olijfolie over en strooi de kruiden op de vis.

6

Werk af met de schijfjes citroen, limoen en bieslook

7

Daarna stop je de witte vis in een voorverwarmde oven op 180 graden. Ongeveer 30 minuten.

Notes

Ik werk af met wat limoen sap over de vis. Dit gaat heerlijk samen met de vis. Tip: nog nood aan extra groentjes, bak wat verse spinazie erbij. Tip: viskruiden zijn gemakkelijk te vinden in de winkel of in de natuurwinkel.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply