Diner/ Lunch

Spicy tofu met gebakken broccoli en sobanoedels

Tofu is een sojaproduct, een bron aan eiwitten. Tofu is een prachtige en veelzijdige vleesvervanger. Je kan er vanalles mee doen. Veel mensen vinden het naar niks smaken & daar hebben ze volledig gelijk in..

Maar dat is juist de kracht van tofu. Je kunt er namelijk elke smaak aan geven die je wilt. Het beste geef je tofu een lekkere smaak door het te marineren.Ik verkies met ketjap en sojasaus! Mmmm!!! Maar marineer de tofu ruim op voorhand dat de marinade goed kan intrekken. En laat even staan in je koelkast 🙂 . Dus gewoon dit gerechtje eens proberen en dan oordelen of je tofu nu ‘echt’ niets voor jou vindt 🙂 .

Spicy tofu met gebakken broccoli en sobanoedels

Print Recipe
Serves: 2 Cooking Time: 30 min

Ingredients

 • - Peper, zout, chilivlokken,
 • - 1 pakje tofu 200 gram (in stukken snijden en zelf marineren)
 • - 1 broccoli
 • - 1 bokaal groene boontjes
 • - 100 gram zwarte bonen (of kidneybonen kan ook) Ik gebruik zwarte bonen uit blik.
 • - 1 sjalotje
 • - 1 teentje look
 • - 100 gram sobanoedels
 • - 1 el sojasaus
 • - 1 el sesamolie
 • - 2 el ketjap
 • - 2 tl sesam zaadjes
 • - 2 el ahornsiroop
 • - 1 el citroensap
 • - Olijfolie

Instructions

1

Snij de broccoli in roosje, doe in een kookpot met water en snuf zout. Breng aan de kook en giet af als de broccoli gaar is.

2

Neem de tofu, snij in fijne reepjes en doe in een kommetje. Marineer met peper, zout, chilivlokken, 1 el sesamolie, 1 el sojasaus en 1 el ketjap. Eventueel kan je er nog een geperst teentje look bij doen. Laat een uurtje staan in de koelkast.

3

Ondertussen zet je een steelpan op met water en breng water aan de kook. Weeg 100 gram sobanoedels af en als het water kookt, doe je deze er 5 minuten in. Giet af en spoel met koud water. Laat goed uitlekken.

4

Neem nu een grote steel- of wok pan. Snij een sjalotje in fijne stukjes en 1 teentje look. Verhit in de pan wat olijfolie in, pak de groene boontjes (ik haal ze uit blik maar kan ook perfect vers) stoof dit samen met het gesneden sjalotje en teentje look.

5

Voeg nu de gekookte broccoli, zwarte bonen (uit blik) de gemarineerde tofu en 1 el sesamzaadjes eraan toe. Bak dit goed. Kruid met peper, zout en nog wat chilipoeder (of pili pili).

6

Op het laatste mogen de noedels erbij, nog 2 el ahornsiroop, 1 el citroensap en 1 el ketjap. Meng alles goed door elkaar.

7

Laat dit nog 2 minuten op het vuur staan.

8

Klaar! Werk af met nog wat sesamzaad.

Notes

Wil je dat ietsje extra? Neem een kommetje: doe hierin 2 el pindakaas, geutje sojasaus, geutje water, zout, peper en wat citroensap. Meng alles goed door elkaar. En giet deze pindasaus erover! Yuuuuummm!! Let wel, iets meer calorieën dan 😉 Maar een bron van proteïnen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply