Diner/ Lunch

Gepofte zoete patat met gegrilde kikkererwten, pijpajuin en een sojadressing

Ik ben verslaafd aan zoete aardappel! 🙂 Voor mij 1 van de top alternatieven voor een gewone ‘patat’. Want gewone aardappelen ben ik niet zo zot van. Ik vind de smaak van de zoete aardappel veeeeeel lekkerder! Maar…

Er is eigenlijk niet zoveel verschil tussen een zoete aardappel en een gewone aardappel. Mensen die denken dat zoete aardappelen minder koolhydraten bevatten, hebben het wel mis. Enkel bevat de zoete aardappel meer vezels, calcium en vitamine A. Calcium hebben we nodig voor de stevigheid van ons skelet en spieren. Dus is de zoete aardappel gezonder dan de klassieke? Neen. Alle twee de soorten aardappelen horen bij een gezonde levensstijl! Maar als ik mag kiezen? Dan kies ik voor de smaak, en is het Sweet Potato for the WIN 🙂 ! Ik maak ze op allerlei manieren klaar: puree of stamppot, schijfjes bakken in mijn pan met een lekkere olijfolie en verse kruiden, aardappelfrietjes uit de oven, in een curry stoofpotje, … Vaak combineer ik het met een stukje zalm, kip, veggieburger of zoals in dit gerecht met kikkererwten (extra proteïnen) en groenten.

 

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 1u 15 min

Ingredients

  • Voor de dressing :
  • 120 gr soja yoghurt (ongezoet)
  • 1 tl mosterd
  • Sap 1/2 citroen
  • Zwarte peper en zeezout
  • -1 zoete aardappel
  • - 100 gram kikkererwten
  • - 2 pijpajuintjes
  • - 150 gram butternut
  • - Sesamzaadjes
  • - Paprikakruiden, chilivlokken, zeezout, zwarte peper

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Sprik een paar gaatjes in de zoete aardappel met een vork en leg op de bakplaat.

2

Kruid met zeezout en zwarte peper. Wikkel aluminium folie er rond en doe er een geutje olijfolie in.

3

Zet in de oven voor een 50/60tal minuten (te zien hoe dik en groot je zoete aardappel is).

4

Nu snij je de butternut in stukjes, deze mogen na 30 minuten ook mee op de bakplaat. De stukjes butternut mogen er ongeveer een 20tal minuten in.

5

Giet 100 gram kikkererwten af, spoel ze goed met water. Neem een steelpannetje en bak de kikkererwten aan totdat ze krokant zijn. Kruid met paprikakruiden, chilivlokken en zeezout.

6

Als de butternut stukjes gaar zijn, haal je ze eruit en doe ze in een kommetje. Pureer ze met een vork. Je mag daar nog wat zout, peper en wat chili vlokken aan toevoegen.

7

Snij de pijpajuintjes in fijne ringetjes, deze mogen bij de gepureerde butternut.

8

Maak ook de dressing: neem 120 gram sojayoghurt, 1 tl mosterd, sap van een halve citroen en kruid met Pezo.

9

Dresseer:

10

Haal de zoete aardappel uit de folie, als die goed zacht is, is die klaar.

11

Snij open, vul met de gepureerde butternut en de gegrilde kikkererwten. Werk af met de sojadressing, sesamzaadjes en wat ringetjes pijpajuin.

Notes

Lust je geen sojayoghurt. Ook lekker met gewone yoghurt of zure room.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply