Diner

Lasagne van groenten, kaas en quinoa

Weg met de pasta vellen, HELLO quinoa! The perfect healthy comfy food!

Geniet van deze winter kost! Gemakkelijk op voorhand te maken en boordevol smaak.

xxx…

Sofia

Lasagne van groenten, kaas en quinoa

Print Recipe
Serves: 1 ovenschotel/6 personen Cooking Time: 1 uur

Ingredients

  • Groentensaus:
  • - 1 rode ui
  • - 1 teentje look
  • - 3 stengels prei
  • - 500 gram tomatenblokjes (blik)
  • - 250 gram wortelen (fijn gesneden)
  • - 300 gram pastinaak
  • - Olijfolie, oregano, peper, zout
  • Witte saus:
  • - 1 grote bloemkool
  • - 500 ml amandelmelk (ongezoet) of ander soort plantaardige melk
  • - 100 gram geraspte kaas
  • - Peper, zout, 1 groentebouillon blokje
  • - Muskaatnoot
  • - 300 gram uitgelekte quinoa
  • - 1 zak geraspte mozzarella kaas

Instructions

1

Kook 300 gram quinoa gaar volgens de verpakking, spoel af en laat goed uitlekken.

2

Schil de wortelen en pastinaak en snij in fijne schijfjes. Stoom 5 minuutjes beetgaar.

3

Ook de prei, look en rode ui mag fijn gesneden zijn.

4

Saus: Stoof de rode ui, look en prei aan in olijfolie. Voeg de tomatenblokjes, oregano en de gare wortelen en pastinaak en laat 10 minuten sudderen met een deksel op de pot.

5

Kruid met peper en zout.

6

Ondertussen haal je de roosjes van de bloemkool, kook de roosjes tot ze zacht zijn. Neem de keukenmixer, mix samen met de amandelmelk tot een gladde massa. Voeg nu een bouillon blokje en de kaas toe. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

7

Vul de ovenschaal met laagje quinoa, druk aan met een lepel, strijk daarover een deel van de groentesaus, leg daarop een laagje bloemkool/kaassaus, daarna nog een laagje groentesaus, bedek met de rest van de bloemkool saus. Daarop komt de geraspte mozzarella kaas.

8

Zet de ovenschaal 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Notes

Serveer met wat verse rucola en pompoenpitten on top. Smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply