Diner

Mexicaanse ovenschotel (carb free)


Deze overheerlijke Mexicaanse ovenschotel is echt 1 van onze favorieten tijdens de week of zelfs in het weekend. Genieten met hoofdletter G! 🙂


Ik serveer er voor mijn manneke wat extra rijst bij en voor mij vers gemaakte guacamole.

Liefs,

Sofia

Mexicaanse ovenschotel (carb free)

Print Recipe
Serves: 4 personen Cooking Time: 50 minuten

Ingredients

  • - 2 courgettes
  • - 400 gram puur rundergehakt of americain natuur
  • - 150 gram kidneybonen
  • - 120 gram maïs
  • - 2 blikken tomatenblokjes (800 gram)
  • - 2 el tikka masala pasta (curry pasta, verkrijgbaar AH of Delaize)
  • - Peper, zout, olijfolie, 1 pijpajuin, 1 tl pili pili
  • - 2 rode uien
  • - 1 groenten blokje
  • - 1 teentje look
  • - 2 rode paprika's
  • - Afwerking: verse peterselie en geraspte (lactosevrije) kaas

Instructions

1

Bak het gehakt samen met de fijngehakte rode ui in wat olijfolie. Kruid met peper, zout, 1 tl pili pili en 1 el tikka masala pasta (soort curry pasta).

2

Daarna snij je de courgettes in fijne schijfjes en de paprika. Rooster ze even in de oven met peper en zout, 10 tal minuutjes op de grill stand (oven 200 graden.)

3

Daarna maak je de saus: stoof 1 teentje look en 1 rode fijngesneden ui. Hier mogen de uitgelekte kidneybonen en mais bij. Ook de gegrilde groenten mogen als ze uit de oven komen bij de saus. Voeg 1 groenten bouillon blokje toe en nog 1 el tikka masala pasta. Meng alles goed door elkaar. Laat 10 minuutjes pruttelen op een laag vuurtje.

4

Daarna neem je een ovenschaal. Maak je een laagje groenten saus, het gehakt erover en eindigen met de rest van de saus. Ik leg er bovenaan nog wat extra schijfjes rauwe courgette op, plakjes cheddar kaas en wat gewone geraspte kaas.

5

Nog eens een draai van de pepermolen en zet 25 minuutjes in een voorverwarmde oven op 180 graden.

6

Serveer met verse peterselie en stukjes pijp ajuin.

7

Eventueel nog wat verse guacamole erbij.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply