Diner

Courgette lasagne met gerookte zalm, tomaat en kappertjes

Dit is echt een eenvoudig recept en vond mijn inspiratie bij Pascal Naessens. Ik veranderde het een beetje en wilde dit natuurlijk delen met jullie. Gezond en bovendien héél erg lekker.

Dit YUMMIE bordje tover je binnen 25 minuten op je tafel. 5 minuten werk, 20 minuten de oven in en SMULLEN.

Gerookte zalm is een bron van eiwitten. Ideaal als je eens een dag geen vlees wil eten. Courgette beval veel vitaminen, mineralen, versterkt je immunsysteem, beval vezels, calcium, foliumzuur, … In deze schotel schil ik de courgette met een dunschiller als een soort lasagne bladeren maar dan flinterdun. Daarom is dit gerecht ook super snel klaar. De smaak is gewoon fantastisch.

 

Ook lekker koud, dus neem het gerust mee naar je werk als lunch. Geniet ervan!

Courgette lasagne met gerookte zalm, tomaat en kappertjes

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • - 1 courgette
  • - 100 gram zalm
  • - 3 el cottage cheese
  • - 2 el sojasaus
  • - Olijfolie
  • - Zwarte peper
  • - 1 tomaat
  • - 2 el kappertjes
  • - Verse peterselie of koriander om af te werken.

Instructions

1

Snij de tomaat in dunne plakjes. Schil met een dunschiller de courgette in dunne plakjes in de lengte.

2

Neem een ovenschaal, giet er wat olijfolie in. Leg een laagje courgette plakjes op de bodem. Leg daar nu paar plakjes zalm en wat kappertjes op.

3

1 el cottage cheese en smeer wat open.

4

Leg er een nieuwe laag courgette op, zalm en nu een laagje tomaat. Smeer er terug een laagje cottage cheese op en wat kappertjes.

5

Eindig met een laag courgette plakjes. Kruid met zwarte peper en verse peterselie.

6

Giet er bovenop sojasaus over, ongeveer 2 el.

7

Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 180 graden.

8

Serveer, giet het vocht die overgebleven is in de schaal over de courgette lasagne.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply