Wie wordt er nu niet gelukkig van balletjes in tomatensaus? Ik maakte een gezonde versie met kippenballetjes en courgetti. Dit is een topper! Koolhydraatarm, vol van smaak en je hebt je gezonde vetten binnen. Dit is echt ‘comfortfood’, maar dan de ‘light version’ 😉 .
Doe het kippengehakt, 1 ei en de amandelmeel in een grote kom. Snij het sjalotje fijn en doe dit bij het gehakt. Kruid met snuifje grof zeezout en peper. Meng alles goed door elkaar. Maak hier nu balletjes van (je handen nat maken, zo kan je makkelijker balletjes rollen). Bak ze in wat kokosolie (of olijfolie) aan beide kanten totdat ze goudbruin zijn. Neem een steelpannetje, doe hierin de tomatenblokjes, 2 el tomatenpuree, provencaalse kruiden, peper, grof zeezout en vers gesneden basilicum. Eventueel wat lookpoeder. Laat dit om een vuurtje staan en laat wat pruttelen. Neem de spiraal snijder & de courgette. Draai je courgetti. Dresseer! Je kan er nog wat kaas of parmezaan over strooien. Wil je nog extra groenten, doe er nog wat kerstomaten en rucola bij. Kippenballetjes in tomatensaus met courgetti
Print Recipe
Ingredients
Instructions
Notes
No Comments