Diner

Kippenballetjes in tomatensaus met courgetti

Wie wordt er nu niet gelukkig van balletjes in tomatensaus? Ik maakte een gezonde versie met kippenballetjes en courgetti. Dit is een topper! Koolhydraatarm, vol van smaak en je hebt je gezonde vetten binnen. Dit is echt ‘comfortfood’, maar dan de ‘light version’ 😉 .

Kippenballetjes in tomatensaus met courgetti

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • Kippenballetjes:
  • - 200 gram kippengehakt
  • - 1 ei
  • - 1 sjalotje
  • - 2 el amandelmeel
  • - Peper en zout
  • Tomatensaus:
  • - 200 gram tomatenblokjes
  • - 2 el tomatenpuree
  • - 1 el Provençaalse kruiden
  • - Snuifje lookpoeder (optioneel)
  • - Snuifje grof zeezout en zwarte peper
  • - 1 handje verse basilicum
  • - 1 Courgette (& spiraalsnijder)

Instructions

1

Doe het kippengehakt, 1 ei en de amandelmeel in een grote kom. Snij het sjalotje fijn en doe dit bij het gehakt. Kruid met snuifje grof zeezout en peper. Meng alles goed door elkaar. Maak hier nu balletjes van (je handen nat maken, zo kan je makkelijker balletjes rollen).

2

Bak ze in wat kokosolie (of olijfolie) aan beide kanten totdat ze goudbruin zijn.

3

Neem een steelpannetje, doe hierin de tomatenblokjes, 2 el tomatenpuree, provencaalse kruiden, peper, grof zeezout en vers gesneden basilicum. Eventueel wat lookpoeder. Laat dit om een vuurtje staan en laat wat pruttelen.

4

Neem de spiraal snijder & de courgette. Draai je courgetti.

5

Dresseer!

Notes

Je kan er nog wat kaas of parmezaan over strooien. Wil je nog extra groenten, doe er nog wat kerstomaten en rucola bij.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply