Ontbijt

Overnight Oats met gebakken banaan & bosbessausje

Overnight oats zijn havervlokken of havermout die een nacht geweekt hebben in melk. Hemels lekker, op voorhand klaarmaken dus nooit geen excuses meer dat je ’s morgens geen tijd genoeg hebt om een gezond ontbijt te preppen 🙂

Oatmeal, mijn favoriete ontbijt.

Als ik ’s morgens mijn dag start met een workout, dan eet ik vaak een uurtje later mijn kommetje havermout. Altijd afgewogen: 40/50 gram. I love dit ontbijtje. Het is super lekker, gezond en je kan er zoveel lekkere dingen aan toevoegen. Deze keer koos is voor een ‘bosbessensausje’ en ‘gebakken banaan met kaneel’. Mmmmm!! Genieten! Mijn intens geluksmomentje van de dag! 🙂 #choosehappy #eatwell

 

Kleine tip: voeg eens wat sojayoghurt of magere kwark aan je oats toe, dan smaakt je kommetje havermoutpap lekker romig de dag nadien.

Overnight Oats met gebakken banaan & bosbessausje

Print Recipe
Serves: 1

Ingredients

  • - 50 gram havermout
  • - 200 ml amandelmelk
  • - 1 el pindakaas
  • - 50 gram bosbessen (diepvries)
  • - 1 tl ahornsiroop
  • - 1/2 banaan
  • - 150 ml amandelmelk
  • - 1 tl vanille extract
  • - Stevia (om het zoeter te maken)
  • - 1 el vegan proteine poeder (optioneel)
  • - Kaneel
  • - Plantaardige olie (om de banaan in te bakken)
  • - 1 handje verse bosbessen (afwerking)

Instructions

1

De avond ervoor maak ik de oats.

2

Neem een kommetje doe hierin 50 gram havermout, 1 theelepeltje vanille extract, 1 el protëine poeder, stevia en wat kaneel kruiden. Meng alles goed door elkaar. Giet hier nu de amandelmelk bij. Roer nog eens goed. Laat een nachtje rusten in de koelkast.

3

De volgende dag snij je de banaan in fijne plakjes, bak in de pan met wat kokosolie of olijfolie. Kruid met kaneel. Bak kort aan en draai de stukjes banaan één voor één om.

4

Ondertussen neem je een steelpannetje, doe hierin de bosbessen, 1 tl ahornsiroop en geutje amandelmelk. Laat de bosbessen ontdooien en roer goed. Voeg wat stevia eraan toe.

5

Daarna haal je het kommetje oats uit, doe hier de warme bosbescoulis over en werk af met de gebakken banaan en wat verse bosbessen.

Notes

Ik voeg hier ook vaak nog een lepeltje pindakaas eraan toe! HEMELS

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply