Ontbijt

Chai pudding met rode biet en ananas coulis

Vandaag wil ik één van mijn favoriete ontbijtrecepten met jullie delen. Chia pudding. Deze keer maakte ik twee soorten: 1 met kokosmelk en ananascoulis on top. En 1 met chia zaad en rode biet. Ze zijn beide overheerlijk & een super combinatie.

Chia zaden zitten boordevol omega 3 vetzuren, proteïne en ijzer. Daarnaast bevatten ze ook nog enorm veel vezels en zijn ze goed voor onze stoelgang en heb je langer een verzadigd gevoel. Zo krijg je minder snel terug honger. De pudding is makkelijk te maken, en doe je best de avond ervoor. De dag erna hoef je enkel nog maar af te werken en je ontbijt is klaar. Gemakkelijk toch? Eigenlijk kan je het basisrecept voor de pudding met veel verschillende dingen combineren.

Maak jij deze chiapudding ook? Laat het dan zeker weten in de comments hieronder of op mijn instagram F_isforsofia!

Geniet van de zonnige week!

Chai pudding met rode biet en ananas coulis

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 15 min

Ingredients

 • - 4 el chia zaad
 • - Scheutje kokosmelk (150 ml)
 • - 2 schijfjes ananas
 • - 2 rode bietjes
 • - 1 el honing
 • - 1 el stevia suiker
 • - 5 blaadjes munt
 • - 1 el agave siroop
 • - 2 el griekse yoghurt of magere kaas
 • Afwerking:
 • - takje munt, granola, gepofte quinoa, 1 kiwi

Instructions

1

De avond ervoor:

2

Neem een glaasje, voeg daar je 4 eetlepels chia zaad in en meng met de kokosmelk. Zorg dat je chia zaadjes mooi onder staan. Zet dit een nachtje in de koelkast.

3

Doe in je keukenmixer de ananas samen met 1 el honing en mix tot een glad massa. Doe in een potje, voor de dag erna.

4

Spoel de keukenmixer af, voeg de rode bietjes, agave siroop (of honing), munt, stevia suiker, scheutje kokosmelk (echt klein beetje 🙂 ). Mix dit tot een gladde massa. Giet dit in een potje, doe 2 el chiazaad hierin, roer met een klein lepeltje zodanig dat de zaadjes onder staan en zet dit ook in de koelkast.

5

De ochtend zelf:

6

Neem nu je twee chiapuddingetjes uit de koelkast. Voeg daarop een beetje yoghurt of magere kaas. Dan een laagje van de ananasmengsel. Daarop wat gepofte quinoa. Dan een laagje rode biet. Werk af met wat gepofte quinoa, granola, takje munt en een kiwi (schijfjes of blokjes).

7

Je kan de twee potjes ook apart doen: de ene met de rode biet. De ander met de ananas coulis. Aan jouw de keuze.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply