Deze ‘carrotcake’ met cashewcrème is echt verrukkelijk. Een perfect tussendoortje of ontbijt voor in de zomer. Want de crème maakt de cake extra fris.
Deze cake is ideaal voor mensen die bezig zijn met gezonde voeding, die een gezond tussendoortje willen of voor veganisten & vegetariërs. Worteltaart is altijd al een van mijn favorieten geweest. Ik maakte de taart onlangs als er vriendinnen op bezoek kwamen. Deze cake is glutenvrij en veganistisch. Dit is een taart waarbij echt IEDEREEN kan meegenieten! En wat ik zalig vind aan deze ‘carrot cake’.. De gezonde frosting van cashewnoten.. Zoooo lekker!!!
Vegan worteltaart met cashewcrème
Print RecipeIngredients
- Worteltaart (bodem):
- - 250 geraspte wortels
- - 80 gram amandelmeel
- - 40 gram boekweitmeel
- - 1 rijpe banaan
- - 80 gram havermout (of kokosrasp)
- - 50 gram walnoten
- - 2 el kokosbloesemsuiker
- - 2 el kaneel
- - 12 dadels
- - 1 scoop proteïne poeder (vanille/witte chocolade) (optioneel)
- Cashewcrème:
- - 180 gram geweekte cashemnoten (3uurtjes laten weken in lauw water)
- - 1 el sinaasappelsap
- - 1 el citroensap
- - 1 el kokosolie
- - 1 tl vanille extract
- - 1 tl kokosbloesemsuiker
- - 6 dadels
- Afwerking:
- - Citroenrasp en sinaasappelrasp
- - Snuifje kaneel
- - 1 el kokosbloesemsuiker
Instructions
Meng in je keukenmixer de amandelmeel, geraspte wortels, dadels , havermout (of kokosrasp), kokosbloesemsuiker, kaneel, proteïne poeder en de walnoten.
Mix dit tot een dikke pasta.
Neem een bakblik, vet die in met kokosolie, schep de mix erin en druk goed aan. Laat dit rusten in de koelkast.
Week de cashewnoten in een kommetje lauw water (ongeveer 2 uur).
Giet het water na 2 uur weg, en doe je noten in de keukenmixer. Voeg de citroen- en sinaasappelsap, dadels en de kokosolie eraan toe. Meng dit tot een glad crème. Schep deze bovenop je carrot cake en zet het bakblik een half uurtje in de vriezer. Strooi er voor het opeten een beetje kokosbloesemsuiker over, wat citroen rasp en eventueel kaneel.
No Comments