Deze ‘Christmas Cookies’ zijn glutenvrij en vegan. De koekjes zijn perfect om te maken voor de kerstdagen. Ik hou van het bakken, niets gaat boven de geur van zelfgemaakte koekjes.
De kerstdagen komen eraan! Dit vind ik één van de fantastische tijden van het jaar. Al die lichtjes, lekker eten, cadeautjes, kerstmarkten, geur van de dennenbomen, het samen zijn, … Maar vaak staat eten hier wel centraal. Daarom is het leuk om gezonde en lekkere alternatieven te zoeken voor allerlei gerechten die je wil maken voor de feestdagen. Deze koekjes zijn een gezonde variant om de kruimeldeegkoekjes. Zo zet je iets lekkers en gezond op jouw feesttafel.
Vegan kerst koekjes
Print RecipeIngredients
- - 100 speltmeel
- - 200 amandelmeel
- - 3 el gesmolten kokosolie
- - 2 el kaneelpoeder
- - Snuifje zout
- - 4 el kokosbloesemstroop (of maple syrup/ahorn siroop)
- - 2 tl pindakaas
- - 2 tl vanillepoeder
Instructions
Weeg alle ingrediënten af, doe ze in een kom en kneed alles samen met je handen.
Zorg dat je deeg niet te korrelig is. Dus kneden is de boodschap.
Neem je deegroller en stuk je deeg, rol dit uit en duw met je kerstboompje vormpjes uit. Zorg dat je de koekjes niet te dik maakt. Zodanig dat ze sneller krokant worden in de oven.
Leg op een bakplaat met bakpapier. Je kan er ongeveer 12 a 15 koekjes uithalen.
Werk af met wat amandelschilfers.
Daarna doe je de koekjes in een voorverwarmde oven op 180 graden, ongeveer 10 a 12 minuten (hou de koekjes goed in de gaten, want ze gaan snel). Als ze goud bruin zijn, haal je ze eruit en laat je ze afkoelen.
Notes
Je kan ze perfect nog versieren met wat icing en toppings.
No Comments