Meestal drink ik een koffietje of een thee. Maar eens iets nieuws proberen, dat moet kunnen. Dit ideetje, gouden melk, komt van het koffie & lunch huisje ‘Alfons‘, daar dronk ik het voor het eerst. Een aangename verrassing. En het zo simpel zelf te maken. Ik probeerde het gewoon zelf uit thuis. Je hebt er niet veel voor nodig en het is zooo gezond. Kurkuma, is een Indisch kruid. Het geeft een mooie gele kleur aan je gerecht of drank (vandaar ‘Golden milk’). Het is ook nog eens goed tegen allerlei aandoeningen (ontstekingsremmer, antikankermiddel, spijsvertering, …). Kurkuma wordt dan ook in de Indische geneeskunde veel gebruikt.
Een warm, lekker en gezond drankje. Ideaal als tussendoortje. Pluspunt: goed voor je vetverbranding!
Dus zeker eens proberen, ik ben zeker dat je het super lekker zult vinden! 🙂
Kurkuma Latté (Golden milk)
Print RecipeIngredients
- - 250 ml amandelmelk
- - 1 tl kokosolie
- - 2 theelepels kurkuma poeder
- - 1 theelepel esdoornsiroop (ahorn siroop)
- - 1 theelepel kaneel poeder
- - Eventueel wat stevia poeder om het zoeter te maken
Instructions
Laat je kokosolie smelten en warm de amandelmelk op een laag vuurtje op.
Doe de kurkuma poeder, siroop en kaneel poeder erbij. Goed roeren.
Giet in een mooie tas of beker.
Werk af met wat kaneelpoeder aan de bovenkant & klaar.
Echt genieten! Een boost voor je lichaam en vetverbranding.
No Comments