Ik heb dit al zoveel keren gezegd: Gezond eten hoeft niet saai te zijn! Dit bananen ijsje is een perfect voorbeeld hoe lekker gezond eten wel niet kan zijn.
Proteïne of honing
Ik maak mijn ijs meestal met een schepje proteine poeder erin (meestal vanille of witte chocolade smaak). Perfect te vinden op body en fit onlineshop. Of op een andere site. Geen probleem als je dit niet in huis hebt, dan vervang je dit gewoon door honing. Maar een extra schepje eiwitten is natuurlijk altijd beter voor meer energie. Of voor de sporters onder ons..
Bananen in de vriezer
Als je bananen pelt en in stukjes snijdt, kun je ze in een diepvrieszakje/plasticfolie invriezen. Ik maak dit de dag op voorhand. Wat er leuk is aan dit receptje is dat je er allerlei andere dingen kan aan toevoegen: stukjes pure chocolade, rood fruit, …
Als je dit bananen ijsje binnen hebt, hoef je je niet schuldig te voelen. Geloof me, als je dit ijs aan anderen voorschotelt, zullen ze deze gezonde variant zeker appreciëren. Perfect als dessertje of gewoon als ontbijt als je eens zot wil doen ;).
Pinda bananen ijs
Print RecipeIngredients
- - 250 ml amandelmelk
- - 2 bevroren bananen(op voorhand een banaan in schijfjes snijden en invriezen)
- - 8 dadels
- - 1 theelepel ahornsiroop
- - 1 scoop proteïne poeder (mijn smaak: vanille) of 2 eetlepels honing
- - 1 handje ongezouten pindanootjes
- - 1 el pindakaas
- Afwerking:
- - 1 tl pindakaas
- - Handje gojibessen
- - Paar walnoten
Instructions
To Do op voorhand: Schil de bananen, snij ze in stukjes en stop het in een plastic folie/diepvrieszakje in de diepvries.
De dag dat je het ijs wil maken, neem je je blender.
Doe daar 250 ml amandelmelk in, de bevroren bananen, dadels, proteïne poeder (of honing) en je pindanootjes.
Mix alles tot een glad mengsel.
Werk af met walnoten, pindanoten, gojibessen en schep pindakaas.
Notes
Dit is heerlijk als ontbijt, maar ook perfect als dessertje. Je kan het ijs invriezen in de diepvries (niet te lang natuurlijk als gewoon ijs, want er zitten geen bewaarmiddelen in).
2 Comments
Ellen Hellebuyck
18 december 2017 at 11:26Mmm… Ik keek echt uit naar dit receptje en het heeft me zeker niet teleurgesteld. Als je de bananen even op voorhand doet is je ijs de volgende dag in een wip klaar ! Schaamteloos smullen !!
Sofia
18 december 2017 at 19:12Thanks Girl!!! xxxx…